De nieuwe eFootball Pes 2022 is uit en het is gratis voor iedereen

Dit jaar is het belangrijkste alternatief voor Fifa 22 eFootball Pes 2022. Konami heeft zijn voetbalspel gerevolutioneerd, dus heeft het ook zijn naam veranderd

Het was de bedoeling dat we het zouden leren kennen als Pes 2022, het nieuwste voetbalspel dat door Konami is ontwikkeld, maar ze hebben besloten af te zien van een historische naam in overeenstemming met de radicale verandering die dit jaar heeft plaatsgevonden: ze hebben de banden met het verleden doorgesneden en besloten om eFootball Pes 2022 (of Pes 2022) gratis aan te bieden aan alle voetbalfans.

Konami benaderde eFootball Pes 2022 met het ambitieuze doel om een benchmark voor “virtueel” voetbal op te zetten. “We waren vastbesloten om de ultieme voetbalervaring na te bootsen, van het gras op het veld tot de bewegingen van de spelers en het stadionpubliek,” zeggen de ontwikkelaars van eFootball Pes 2022. “Om dit revolutionaire doel te bereiken, hebben we een gloednieuwe game engine ontworpen met een herzien animatiesysteem en verbeterde besturing. Het eindresultaat heeft nog meer indruk op ons gemaakt dan we hadden gedacht”, schrijven ze. Hier volgt de belangrijkste informatie over eFootball Pes 2022, het gratis voetbalspel dat vanaf vandaag, 30 september 2021, beschikbaar is.

eFootball Pes 2022: wat het is

Pes heeft in wezen zijn naam veranderd en is voor iedereen beschikbaar geworden, en presenteert zich zo mogelijk als een nog geduchtere rivaal van Fifa: laatstgenoemde is een betaald spel gebleven, terwijl eFootball Pes 2022 gratis voor iedereen is.

eFootball Pes 2022: hoe te verkrijgen

Eerst belangrijk is de compatibiliteit. eFootball Pes 2022 is ontwikkeld voor PlayStation 5- en PlayStation 4-consoles, Xbox Series X|S en Xbox One, maar ook voor Windows-computers, tablets en zowel iPhone- als Android-smartphones. Belangrijk is dat het (later deze winter) een cross-platform game wordt, wat betekent dat iedereen het tegen elkaar kan opnemen, ongeacht het apparaat waarmee wordt gespeeld (een PlayStation-gebruiker kan bijvoorbeeld een Xbox-gebruiker uitdagen).

eFootball Pes 2022 is verkrijgbaar in de PlayStation- en Xbox-winkels, op Steam voor Windows-computers, in de App Store van Apple en in de Play Store van Google voor respectievelijk iPhone en Android-telefoons.

eFootball Pes 2022: is alles gratis?

Zoals gezegd is het downloaden van eFootball Pes 2022 op alle ondersteunde apparaten helemaal gratis. Eenmaal geïnstalleerd, kun je vertrouwd raken met het spel via de negen teams die bij de lancering beschikbaar zijn: Europa’s Barcelona, Bayern München, Juventus, Manchester United en Arsenal, en Zuid-Amerika’s Corinthians, Flamengo, River Plate en São Paulo.

In vergelijking met de spelmodi die gepland zijn voor het volledige spel, is de huidige lancering een soort demo waarmee je tegen de ‘computer’ kunt spelen of online tegen een vriend. De eerste “gewichtige” functies, die ook gratis zijn, komen in een najaarsupdate.

Het feit dat de download van eFootball Pes 2022 gratis is, betekent niet dat je niet kunt betalen voor extra content, zoals “munten” die je kunt uitgeven in het Ultimate Team-achtige speltype van Fifa 22. Uitgaven die echter kunnen worden vermeden zonder de eFootball Pes 2022-ervaring op te geven.