Wick Hill en Zycko worden zusjes

De Britse investeerder Rigby, die in de zomer een belang nam in de beveiligingsdistributeur Wick Hill, raakt nu ook betrokken bij de VAD Zycko.

Rigby Private Equity neemt een belang in de value-added distributor (VAD) Zycko, zo maakte de Britse financiële investeerder vandaag bekend. De netwerkspecialist Zycko is vooral groot geworden door zijn nauwe samenwerking met de fabrikant Riverbed. Momenteel heeft het bedrijf, dat in het VK werd opgericht, kantoren in twaalf landen, waaronder Duitsland. De aanwezigheid in de EMEA-regio zal na de intrede van de investeerder in versneld tempo worden uitgebreid.

Rigby heeft in juli van dit jaar al een belang genomen in VAD Wick Hill. De Britse beveiligingsspecialist, die alleen actief is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, wil met de steun van de investeerder uitbreiden naar andere Europese landen en het Midden-Oosten, zoals Ian Kilpatrick, voorzitter van de Wick Hill Group, in de zomer aankondigde. Zycko’s aanwezigheid in markten als de Benelux, Frankrijk, Italië, Spanje en Scandinavië moet nu “het bedrijf ten goede komen bij de uitvoering van zijn groeiplannen”, verklaart Paul Eccleston, managing director van Rigby Private Equity. “In de toekomst zullen de partners en klanten van Wick Hill ook gebruik kunnen maken van het netwerk van Zycko, dat goed is ingeburgerd in de EMEA-regio.”

Op zijn beurt zal Zycko “profiteren van de sterke punten van Wick Hill in het beveiligingssegment”, vervolgt Eccleston. Het bedrijf heeft zich de laatste tijd inderdaad meer gepositioneerd als distributeur van beveiliging, met name met oplossingen van Arbor Networks. Naast het portfolio van netwerkprestatiespecialist Riverbed, distribueert Zycko ook netwerk-, opslag- en virtualisatieproducten van Brocade, Huawei, Lifesize, Mellanox, Meru, Prolabs of Virtual Instruments.