Bluechip gaat Brunen-IT in de toekomst alleen leiden

Na een overgangsperiode van meer dan een jaar namen de bedrijfsleiders van Brunen-IT Service GmbH, Frank Brunen en Fred Krull, aan het einde van het jaar afscheid. Nu runnen de vertegenwoordigers van eigenaar Bluechip het bedrijf.

Bluechip had Brunen-IT medio oktober 2010 gekocht. Pas nu neemt Bluechip de overname van Wittmund volledig in eigen hand. Frank Brunen, die het bedrijf heeft opgericht, en financieel expert Fred Krull verlaten het management.

Bluechip-gemachtigde Sven Buchheim was al sinds medio 2011 betrokken bij het management van Brunen-IT, gesteund door gemachtigden Jürgen Drigalsky en Markus Isenecker. Zij zullen het wel en wee van het bedrijf blijven beheren.

Het is nog niet besloten of Frank Brunen actief zal blijven in de IT-sector. Hij is nog steeds eigenaar van het merk Belinea, dat hij naar aanleiding van het faillissement van Maxdata heeft overgenomen. Het merk staat te koop en ook daar kan hij bij betrokken raken onder de nieuwe eigenaar.

Fabrikant en distributeur Bluechip, gevestigd in Meuselwitz, Thüringen, doet al enige tijd zaken met Brunen-IT als contractant voor een deel van de PC-productie. |Ik heb het.