Robuuste convertible met Celeron N3350

De 11,6-inch Travelline C11W1 convertible van Bluechip wordt verondersteld waterafstotend en stofdicht te zijn. Onder de motorkap van het Windows 10-apparaat is een Intel Celeron N3350 verantwoordelijk voor het rekenwerk.

Semi-robuuste notebooks zijn apparaten die tegen een stootje kunnen zonder schade op te lopen, maar zijn niet ontworpen voor de extreme omgevingsomstandigheden waar volledig robuuste notebooks wel tegen bestand zijn. Anderzijds zijn ze lichter, goedkoper en zien ze er niet zo martiaal uit als de laatstgenoemde klasse toestellen. De Bluechip Travelline C11W1 heeft volgens de fabrikant niet alleen een waterafstotende en stofdichte behuizing die met magnesium is versterkt, hij kan ook in een tablet veranderen. Het 11,6-inch aanraakscherm is met 360-graden scharnieren aan het chassis bevestigd en kan dus volledig worden neergeklapt. Bovendien kan de Travelline C11W1 ook met een stylus worden bediend.

SSD-upgrade via M.2-module

De processor in de Travelline C11W1 is een Intel Celeron N3350 met twee kernen en een maximale klokfrequentie van 2,4 GHz in Turbo Boost-modus. De processor, die behoort tot de Apollo Lake familie, is uitgerust met een geïntegreerde HD 500 GPU. In de Bluechip convertible heeft de CPU toegang tot vier GB RAM, en een 64 GB eMMC flashgeheugen dient als massaopslag. Een M.2 interface is ook beschikbaar, die kan worden bezet door een extra 80 mm SSD-module met SATA-interface.