Over de toekomst van de dienstverlening wordt nu beslist

De consolidatie in het ICT-kanaal gaat gestaag door en brengt tal van uitdagingen met zich mee. De Service Provider Summit van dit jaar zal zich richten op de sleutelrol die service providers spelen bij de heruitvinding van het kanaal.

Het as-a-service model is lang beschouwd als een utopie. In de tussentijd is het in het heden aangekomen. Het dienstenmodel heeft echter een transformerende kracht ontwikkeld die het hele ICT-kanaal op zijn kop zet. Dienstverleners spelen een beslissende rol in deze heroriëntatie van het kanaal. Zorg dat u erbij bent wanneer de “who’s who” van de dienstverlenende gemeenschap op 1 en 2 september bijeenkomt om te beslissen over de toekomst van de dienstverlening. Op de Service Provider Summit van de Vogel IT Academy kunnen service providers, channel partners en IT-dienstverleners zich laten informeren over de nieuwste technologieën, trends en zakelijke kansen in de cloud en managed services business en contacten leggen.

Consolidatie in de service provider markt

In toenemende mate raken private equity bedrijven betrokken bij de service provider markt. Zo heeft de Waterland-groep vorig jaar voor ophef gezorgd door verschillende dienstverleners op te kopen. In juni van dit jaar was het zover: de investeerder presenteerde de cloud service provider Skaylink. Het bedrijf wil uitgroeien tot de toonaangevende Duitse aanbieder van managed cloud services met een focus op public cloud. Parallel investeert Waterland sinds 2019 in de systeemhuisgroep Netgo, die zich op de markt positioneert zoals Skaylink met zijn focus op managed services en de cloud.

Een nieuwkomer aan het dienstverlenersfirmament is de Teccle Group, die zich in veel opzichten onderscheidt van de klassieke systeemhuizen. Achter Teccle Group, die al haar zevende overname heeft gedaan sinds haar oprichting in augustus 2020, staat de in Bremen gevestigde investeringsmaatschappij FMC, die de overnamestrategie financiert.

De investeringsmaatschappij FMC en de Waterland-groep staan op één lijn met ondernemingen als Aurelius, Fulcrum, Triton of VR Equitypartner. In het afgelopen jaar of twee hebben zij allen steeds meer geïnvesteerd in systeemhuizen en andere dienstverleners. Waarom private-equitybedrijven steeds meer in MSP’s investeren, welk langetermijnpotentieel zij in dit segment zien en waar dienstverleners op moeten letten bij potentiële financiers, is het onderwerp van de paneldiscussie “Eigendomsveranderingen: nieuwe investeringen en bedrijfsmodellen in de markt voor dienstverleners”, die wordt geleid door Michael Hase, chef-verslaggever van IT-BUSINESS.

Daarop aansluitend zal dr. Olaf Plötner inzicht geven in wereldwijde ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor de markt voor dienstverleners. De oorlog om talent en de risico’s van innovatieve bedrijfsmodellen zullen ook deel uitmaken van zijn keynote. In een extra denktank zal hij de voordelen en beperkingen van prestatieafhankelijke prijsstelling van alle kanten bekijken. Plötner is professor aan de European School of Management & Technology (ESMT), die wordt beschouwd als een van de toonaangevende internationale bedrijfsacademies.

Cloud business – geen gemakkelijke klus

Terwijl Plötner spreekt over de huidige uitdagingen, werpt Benjamin Hermann, Managing Director bij Zoi, een blik op het verleden. Met meer dan 15 jaar cloud-ervaring bekijkt hij de ontwikkeling van cloud-diensten in Duitsland, belicht hij kansen, risico’s en verstorende factoren en legt hij uit waarom het nooit te laat is om vanaf nul te beginnen.

Wat hebben stierrijden en een biefstuk te maken met de MSP-business? Deelnemers aan het evenement komen dit te weten in de keynote speech van Dr. Nils Kaufmann, COO bij Release42 Group, waarin hij zal vertellen over de cloud transformatie van de service provider Release42 Group – inclusief FuckUp.

Aan het eind van de eerste dag van het evenement zullen Hermann en Kaufmann in een gezamenlijke denktank spreken over de nieuwste technologieën en zakelijke kansen in de cloud- en managed services-sector en de juiste manier bespreken om met hyperscalers om te gaan.

Rising Star Gaia-X

Gaia-X wordt beschouwd als een rijzende ster aan het cloud-firmament. Maar het ontbreekt het Europese initiatief nog aan bewustzijn en begrip. Falk Weinreich, CEO bij OVHcloud, en Dr. Maximilian Ahrens, CTO bij T-Systems, geven inzicht in data- en technologiesoevereiniteit in de context van Gaia-X. Als oprichters zijn beide bedrijven vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet, ontwikkeling en implementatie van het cloud-initiatief.

UPDATE:In de daaropvolgende paneldiscussie wordt Gaia-X heel concreet: Daniel Hagemeier, CEO bij Dogado, en zijn collega-panelleden laten zien welke rol serviceproviders kunnen spelen in het Gaia-X-ecosysteem en hoe samenwerking eruit kan zien. Voorts zal worden ingegaan op de vraag of deelneming aan Gaia-X beter is dan partnerschappen met hyperscalers. Naast Maximilian Ahrens en Falk Weinreich zullen ook Florian Weigmann, CPO bij PlusServer, en Dr. Martin Endress, CCO bij Ionos, deel uitmaken van het panel.

Last but not least staat de uitreiking van de Readers’ Choice Service Provider Awards 2021 op de agenda. In den Kategorien

  • Web Hosting,
  • Application Hosting,
  • Cloud Server,
  • Managed Service Provider,
  • Cloud Service Provider,
  • Managed Public Cloud Provider,
  • Rechenzentrum / Colocation XXL,
  • Rechenzentrum / Colocation,
  • Managed Security,
  • Kubernetes,
  • und Cloud Provider / Hyperscaler

werden die Gewinner der Leserwahl auf dem Event feierlich gekürt.

Service Provider Summit

Wie sich Service Provider und IT-Dienstleister auf diese strategische Neuausrichtung am besten vorbereiten, welche Chancen die europäische Cloud-Initiative Gaia-X bietet und was hinter den zahlreichen Investitionen einiger Private-Equity-Unternehmen in den MSP-Markt stecken, erfahren Sie auf dem Service Provider Summit der Vogel IT-Akademie live am 1. en 2 september in de Villa Kennedy in Frankfurt am Main.

Het evenement dient om ervaringen, strategieën en ideeën uit te wisselen rond het thema Cloud en Managed Services. De conferentie is gericht op dienstverleners, channel partners en IT-dienstverleners die verantwoordelijk zijn voor cloud en managed services.

Vertegenwoordigers van bekende bedrijven en organisaties zullen hun projecten en best practices op het gebied van cloud en managed services delen. Naast de reeds genoemde sprekers zijn dat Paula Januszkiewicz, CEO van het cyberbeveiligingsbedrijf Cqure, Dr. Gunnar Schomaker, Vice Managing Director bij de Software Innovation Campus Paderborn (SICP), Claudia Frese, CEO bij Strato, en Andreas Gauger, CEO bij Open-Xchange. Andere boeiende keynotes rond de thema’s cyberveiligheid, duurzaamheid en blockchain-gebaseerde levenscyclusbeoordeling, evenals een excursie met AWS naar de VW Cloud, wachten op de deelnemers aan de Summit.

Geïnteresseerden kunnen de agenda, de registratie voor het evenement en de veiligheidsmaatregelen en hygiënemaatregelen van het evenement vinden op sp-summit.de.

► Mehr Infos zum SERVICE PROVIDER Summit 2021

 

.mybutton { background-color:#33b3ff; display:inline-block; cursor:pointer; color:#ffffff; font-size:15px; padding:13px 31px; width:80%; } .mybutton:hover { background-color:#666699; } .mybutton:active { position:relative; top:1px; }