Onenigheid dwingt Primacom tot faillissementsaanvraag

Nadat kredietverstrekkers en belangrijkste aandeelhouders van kabelnetwerkexploitant Primacom niet tot een akkoord konden komen, heeft het bedrijf nu het faillissement aangevraagd. Er is al een veilingdatum vastgesteld.

Het in Mainz gevestigde Primacom heeft een schuldenberg van 340 miljoen euro opgebouwd. Niettemin was er tot maandag nog een klein sprankje hoop op redding, indien de schuldeisers en de investeringsmaatschappij Escaline tot een akkoord waren kunnen komen (IT-BUSINESS bericht). Beide partijen leken bereid geld in de onderneming te pompen, maar ieder naar eigen goeddunken. De onderhandelingen liepen op niets uit. De schuldeisers stelden vervolgens vorderingen ten belope van 29 miljoen euro als opeisbaar vast.

Hierdoor in een faillissement gedrongen, kondigde de directie maandag in een verplichte verklaring aan: “De directie zal daarom op korte termijn het faillissement voor Primacom AG aanvragen.”

Veiling

Een van de schuldeisers, de ING Bank, wil zijn pandrechten op de dochteronderneming Primacom Management GmbH te gelde maken. De operationele zaken zijn erin gebundeld. De bank heeft reeds een veilingdatum vastgesteld voor 5 juli in Berlijn. Voor de kabelnetwerken zouden er genoeg belangstellenden moeten zijn.

Het in 1998 opgerichte Primacom AG levert aan bijna 1,4 miljoen aangesloten huishoudens. De meeste klanten bevinden zich in het oosten van Duitsland.