Transcend’s SSD630 komt met 96 gigabyte

Transcend breidt zijn SSD630 serie uit met een 96 gigabyte model. De SSD’s zijn geschikt voor gebruik in industriële toepassingen.

Transcend’s SSD630 serie is nu beschikbaar met een opslagcapaciteit van 96 gigabyte. De SSD is voorzien van een SATA II-interface en een snelle DRAM-cache. De overdrachtssnelheid bedraagt tot 225 megabyte per seconde voor lezen en 120 megabyte per seconde voor schrijven.

De SSD630 ondersteunt ECC-foutcorrectie, het TRIM-commando, Wear Leveling, Native Command Queuing (NCQ), het S.M.A.R.T-commando en Advanced Power Shield om gegevensverlies bij een plotselinge stroomstoring te voorkomen. Daarnaast bewaakt Transcend’s SSD Scope Pro software de staat en prestaties van de SSD en waarschuwt wanneer een kritieke toestand wordt bereikt.

De SSD630 is volgens de fabrikant geschikt voor gebruik in industriële toepassingen zoals spelmachines, kassasystemen of dataservers.

“Met het 96-gigabyte model van de SSD630 spelen we in op de toegenomen vraag naar een SSD met een capaciteit in deze grootte-klasse,” zegt George Linardatos, General Manager Transcend Duitsland. “Talrijke klanten hebben deze capaciteit nodig voor hun toepassingen, aangezien 64 gigabytes in sommige gevallen niet volstaan en 128 giagbytes de eisen overtreffen. Met de 96 gigabyte-versie komen wij aan deze vraag tegemoet.”