WLAN access point voor kleine bedrijven

Het Bintec W1001n WLAN access point is geschikt voor kosteneffectieve en onopvallende installaties in hotels, scholen, ziekenhuizen, kantoren en winkels, aldus fabrikant Bintec Elmeg. Het toestel is goedkoper dan zijn voorganger, de Bintec W1003n, terwijl het identieke prestaties biedt.

Het beheerbare access point (AP) is uitgerust met een radiomodule – naar keuze voor de 2,4 GHz of 5 GHz frequentieband – met MIMO 2×2 technologie, maakt volgens de fabrikant bruto datasnelheden tot 300 Mbps mogelijk en biedt drie bedrijfsmodi: het kan volgens Bintec Elmeg zelfstandig als access point werken of door de centrale Bintec WLAN controller worden beheerd, maar het kan ook zelf als WLAN controller fungeren (master access point) en tot vijf andere AP’s gratis beheren. Bovendien kan het netwerk met de schaalbare Bintec WLAN-controlleroplossing via licentie worden uitgebreid tot maximaal 150 AP’s.

Volgens de fabrikant biedt de Bintec W1001n identieke softwareprestatiekenmerken als de andere apparaten uit de Bintec W-serie. Dankzij de LED’s die kunnen worden uitgeschakeld, zijn onopvallende installaties mogelijk. Bij gebruik als een stand-alone AP of samen met een WLAN controller, kan de Bintec hotspot oplossing optioneel worden geïntegreerd om een gereguleerd netwerk voor gasten te bieden.