Hoe geld verdienen met apps en smartphones

Om geld te verdienen met smartphones, hoef je er alleen maar wat vrije tijd in te steken en wat apps te downloaden. Hier zijn de meest winstgevende

Als u niet meer rond kunt komen, kijk dan eens in uw zakken, die waarschijnlijk een beetje leeg zijn, vooral na de zomervakantie. Maar als je goed zoekt, vind je een voorwerp waarmee je, als je het goed gebruikt, een paar euro bij elkaar kunt schrapen: je smartphone.

Dat klopt: je kunt geld verdienen met je smartphone. We adviseren je niet om je onafscheidelijke mobiele apparaat te koop te zetten. Integendeel, het enige wat je moet doen is van je mobiele telefoon een bron van inkomsten maken. En zonder een grote opoffering. Gewoon een paar foto’s nemen, een pizza bezorgen of een paar kilometer rijden, bijvoorbeeld. Doordat iedereen altijd verbonden is, kan hij kleine klusjes doen en geld verdienen met zijn mobiele telefoon. Dit wordt de gig economy genoemd. Deliveroo en Uber zijn de duidelijkste voorbeelden van dit fenomeen, dat vooral te maken heeft met de verspreiding van smartphones.

Om geld te verdienen met smartphones, hoef je alleen maar wat van je vrije tijd vrij te maken. Soms zijn een paar minuten per dag al genoeg. Als je je salaris wilt aanvullen, zijn hier de apps om geld te verdienen met je smartphone.

BeMyEye

Dit is een Italiaanse dienst waarmee bedrijven marktonderzoeken kunnen uitvoeren en gebruikers geld kunnen verdienen met hun smartphone. Er zijn verschillende taken uit te voeren, zoals bijvoorbeeld een winkel binnengaan en foto’s nemen of nagaan of een bepaald product in de aanbieding is. De “missies”, zoals BeMyEye de uit te voeren taken noemt, kunnen de gebruikers ook vragen om enquêtes te beantwoorden. Om de dienst van BeMyEye te gebruiken, hoeven gebruikers alleen maar de app te downloaden, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS, de GPS te activeren, een van de missies op de kaart van hun stad te lokaliseren en deze te boeken.

AppJobber

AppJobber werkt op een vergelijkbare manier als BeMyEye en is gebaseerd op crowdworking. Met de app kunnen gebruikers geld verdienen met hun smartphone door microjobs uit te voeren, taken die maar een beetje tijd kosten en waarmee ze met minimale inspanning wat geld in hun zak kunnen steken. AppJobber is in de eerste plaats gericht op bedrijven, die bijvoorbeeld moeten weten of een product in een bepaalde winkel in de uitverkoop is gedaan. De app is er daarentegen voor gebruikers, die door het maken van foto’s en het delen van een paar stukjes informatie extra geld kunnen verdienen.

Pact

Pact is een app die is ontworpen om mensen te helpen afvallen, maar hij kan worden gerekend tot de apps die nuttig zijn om geld te verdienen met een smartphone. Abonnees verbinden zich tot een pact met de leden van de gemeenschap, dat regelmatige lichaamsbeweging omvat. Als het pact niet wordt nagekomen – bijvoorbeeld als de gebruiker niet genoeg naar de sportschool gaat of niet gaat hardlopen – moet de abonnee geld betalen, dat in de zakken van de meest ‘deugdzame’ gebruikers terechtkomt.

Foap

Als je graag foto’s maakt,  is Foap de juiste oplossing om wat geld te verdienen. De app werkt op een zeer eenvoudige manier. Je kunt je foto’s op het platform verkopen, of je kunt je camera (in dit geval je smartphone) pakken en fotoshoots doen voor een van de – soms bekende – bedrijven die op het platform zijn geregistreerd. In het laatste geval hoef je alleen maar de ‘job’ aanbiedingen te bekijken en via Foap contact op te nemen met de opdrachtgever.

Ti Frutta

Ti Frutta is nog een app om geld te verdienen met je smartphone. Met dit kleine programma, dat zowel in de Play Store als in de App Store kan worden gedownload, kunt u tijdens het winkelen extra geld in uw zak steken. Ti Frutta vergoedt een deel van het gekochte product: u hoeft alleen maar de lijst met beschikbare producten in de etalage te bekijken, ze te kopen en een foto van de kassabon te maken.

Hoe geld te verdienen met de gig economy

Jongeren zijn gewend te leven met onzekere en incidentele banen. In deze context heeft zich de gig economy ontwikkeld, een systeem dat uitsluitend is gebaseerd op bijbaantjes waar jongeren en mensen met onzekere banen wat geld kunnen verdienen en hun salaris kunnen aanvullen. De twee beste voorbeelden van de gig economy zijn Uber en Deliveroo, die mensen in staat stellen een paar euro bij te verdienen door gewoon een smartphoneapplicatie te gebruiken.