Hoe u geld kunt besparen door uw rekeningen online te betalen

Rekeningen online betalen in plaats van aan het loket bespaart u tijd en geld op commissies, vooral voor niet-standaard rekeningen.

Banken en het postkantoor bieden nu een reeks digitale diensten aan, met geavanceerde functies om allerlei transacties elektronisch af te handelen. Met elektronische systemen vermijdt u niet alleen wachtrijen en tijdverlies aan het loket, maar kunt u ook profiteren van lagere tarieven en minder uitgeven aan het betalen van rekeningen zoals belastingen en nutsvoorzieningen. Laten we eens kijken hoe u geld kunt besparen door uw postfacturen online te betalen.

Hoeveel kost het om uw postfacturen aan het loket te betalen

De klassieke methode om een postfactuur te betalen is aan het loket, door naar een postkantoor te gaan, het formulier in te vullen en het bedrag rechtstreeks aan de bediende te betalen. In dit geval zijn de kosten vrij hoog, met een standaardtarief van 1,50 euro als u contant betaalt, terwijl Poste Italiane voor 70-plussers een gereduceerd tarief van 0,70 euro biedt.

Het spreekt vanzelf dat deze prijs wordt toegepast op traditionele postbiljetten, terwijl de kosten voor sommige modellen hoger zijn. Om bijvoorbeeld een boete te betalen, bedraagt het tarief 1,99 euro, met een toeslag van 1,63 euro voor het betalen van MAV, RAV en F35 aan het loket. Nog hogere prijzen worden toegepast op betalingsbewijzen die bij banken worden betaald, met een toeslag tussen 1 en 4 euro, of bij tabakswinkels en Sisal/Lottomatica-centra, waar de toeslag 2 euro bedraagt.

Hoeveel kost het om postcheques online te betalen

De beste manier om geld te besparen is een postcheque online te betalen, want afhankelijk van de gebruikte dienst kunt u veel lagere kosten betalen dan wanneer u aan het loket betaalt. Via Poste Italiane is de prijs bijvoorbeeld 1 euro, maar dan moet u wel een Postepay-kaart of een lopende rekening bij Bancoposta hebben.

Of u kunt gebruikmaken van internetbankieren om het bulletin online te betalen met behulp van de app voor mobiele apparaten of de webconsole van uw bank die toegankelijk is vanaf uw pc. In dit geval hangt de prijs af van de bank, met commissies die over het algemeen variëren van 1,50 tot 2,60 euro per betaling, en de transactie moet worden uitgevoerd met de kaarten die aan de bankrekening zijn gekoppeld.

De meest effectieve manier om tijd en geld te besparen is het online betalen van postwissels met behulp van digitale diensten, zodat u zonder enige beperking de kaart kunt kiezen die u wilt gebruiken. Met Libero Pay kunt u bijvoorbeeld snel online een postfactuur betalen, alles wat u nodig hebt is een gratis Libero Mail-account om toegang te krijgen tot de dienst, met een Maestro-, Visa, MasterCard of VPAY-creditcard voor de betaling, met een vergoeding van 1,50 euro voor alle postfacturen.

Hoe veilig online postfacturen betalen

Naast gemak is het belangrijk om te kiezen voor veilige online betaalsystemen, om het risico op identiteitsdiefstal en diefstal van persoonlijke gegevens te minimaliseren. Een van de meest betrouwbare en populaire opties is ongetwijfeld de creditcard, aangezien deze wordt beheerd door internationale bedrijven die geavanceerde protocollen bieden voor de bescherming van transacties, met geavanceerde technologieën die een aanzienlijke bescherming bieden.

De twee belangrijkste bedrijven in de sector bieden bijvoorbeeld efficiënte oplossingen, zoals het Verified by Visa-systeem of de SecureCode van MasterCard. Evenzo maakt de nieuwste generatie digitale toepassingen gebruik van geïntegreerde procedures die de circuitbeveiliging aanvullen met technologieën zoals 3D Secure, die een echt veilige authenticatie met twee factoren bieden voor risicovrije onlinebetaling van post- en nutsrekeningen.