Blackberry Enterprise Server 5.0 gelanceerd

Research in Motion kondigde de beschikbaarheid van zijn nieuwe Enterprise Server-software aan op het Wireless Enterprise Symposium (WES) in Orlando. Het Canadese bedrijf is ook van plan om samen met HP nog meer software en diensten aan te bieden.

RIM heeft de Blackberry Enterprise Server 5.0 (BES) software al een jaar in gebruik. Andere bedrijven, zoals IBM en de Metro Group, hebben de software ook aan de tand gevoeld. Nu is het pakket officieel beschikbaar.

Versie 5.0 biedt tal van nieuwe beheertools, die de voordelen ervan tot hun recht moeten laten komen en het werk moeten vergemakkelijken, vooral bij gebruik in het segment grote klanten. BES is de interface tussen Blackberry smartphones en het IT netwerk. Hierdoor kunnen de mobiele telefoons vervolgens communiceren met toepassingen, de PBX en het WLAN van het bedrijf. De software kan worden geïntegreerd in IBM Lotus Domino, Microsoft Exchange en Novell Groupwise en is per direct beschikbaar voor de eerste twee omgevingen.

Voor beheerders biedt BES 5.0 tal van voordelen. Dankzij de nieuwe webgebaseerde interface kan het beheer nu worden uitgevoerd via Internet Explorer. Taken kunnen worden doorgegeven aan verschillende IT-medewerkers, maar zonder dat zij automatisch volledige toegangsrechten krijgen. Smartphonegebruikers kunnen ook worden gegroepeerd om bijvoorbeeld updates sneller te verspreiden.

De software heeft Evaluation Assurance Level 4 (EAL 4+) gekregen. De Blackberry Enterprise Transporter Tool is beschikbaar voor upgrades naar de 5.0 versie.

Lees verder om erachter te komen welke aanvullende ondersteuningsprogramma’s en -diensten Research in Motion biedt.