Samsung ondersteunt bedrijven met Enterprise Edition

Tech Data Mobile verkoopt nu een compleet B2B-pakket van Samsung, bestaande uit een smartphone, driejarige licenties voor Knox Configure en de Enterprise Firmware Over-The-Air service.

Een mobiele IT-infrastructuur draagt steeds meer bij aan de productiviteit van bedrijven. Om dit potentieel te vergroten, biedt Samsung Electronics nu via Tech Data Mobile een bundel aan die speciaal is ontworpen om de uitdagingen van de bedrijfsomgeving het hoofd te bieden.

Inbegrepen in de bundel zijn:

  • de keuze uit de Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy Note 8
  • driejarige licenties voor Knox Configure
  • de Enterprise Firmware Over-The-Air (E-FOTA)
  • uitbreiding van de fabrieksgarantie tot in totaal drie jaar, inclusief maandelijkse beveiligingspatches en een gegarandeerde beschikbaarheid van de apparaten op de markt gedurende twee jaar

Services voor apparaatbeheer

Met Samsung Knox Configure moeten IT-managers in bedrijven talloze mobiele Samsung-apparaten via de cloud nauwkeurig en gemakkelijk op afstand kunnen configureren voor specifieke werkprocessen en toepassingssituaties. Via een webconsole kunnen beheerders vooraf de juiste configuratieprofielen aanmaken, deze koppelen aan de bijbehorende instellingen en beperkingen en zo de mobiele apparaten automatisch gereedmaken voor gebruik in de bedrijfsvoering. Diensten of hardwareknoppen die kunnen afleiden van of interfereren met het eigenlijke gebruik, moeten gemakkelijk kunnen worden verwijderd of opnieuw geconfigureerd. Knox Configure maakt ook de integratie van bedrijfslogo’s en zakelijke apps mogelijk als niet-wijzigbare standaardinstellingen, de implementatie van een kioskmodus en een uitgebreide apparaatconfiguratie.

De enterprise firmware over-the-air service (E-FOTA) is ontworpen om selectief firmware-updates op veel apparaten tegelijk te installeren via een compatibel mobile device management (MDM) systeem. Beheerders kunnen updates testen op een beperkt aantal apparaten voordat ze worden uitgerold, zodat de compatibiliteit tussen de eigen software en de nieuwe Android-firmware gewaarborgd is. Bovendien kunnen updates met E-FOTA worden gepland en zo gericht worden aangestuurd, wat onderbrekingen van de dienstverlening en uitvaltijd moet beperken. De mogelijkheid om updates af te dwingen zonder tussenkomst van de gebruiker kan het risico op beveiligingslekken tot een minimum beperken. MDM-systemen die tot dusver compatibel zijn met Samsung E-FOTA zijn onder meer “Famoc” en “Samsung SDS EMM”.

“De voordelen die mobiele enterprise IT kan bieden, zijn inmiddels algemeen bekend. De overgrote meerderheid van de bedrijven wil profiteren van een mobielere infrastructuur, maar is niet bereid compromissen te sluiten op andere gebieden, zoals IT-beveiliging,” verklaart Martin Böker, Director B2B bij Samsung.

De Samsung Enterprise Edition als productpakket is per direct beschikbaar voor zakelijke klanten in Duitsland via Tech Data Mobile.