Greyhound UC-oplossing als alternatief voor Exchange, Notes of David

De Greyhound UC-oplossing van de Duitse fabrikant Digital Guru wil de concurrentie aangaan met Microsoft Exchange, Lotus Notes en Tobits David. Het bedrijf uit Osnabrück wil met zijn UC-communicatieoplossing het veld van achteren oprollen en heeft daarvoor nu ook een partnerprogramma gelanceerd.

De UC-oplossing Greyhound wil het centrale aanspreekpunt zijn voor communicatie en informatie. De software combineert alle inhoud van de communicatiekanalen e-mail, fax, SMS, chat, Voice over IP en briefpost (gescand) op één interface en maakt deze in real time beschikbaar voor alle medewerkers die over de juiste toegangsrechten beschikken. Daarnaast worden wereldwijde agenda’s, taken, notities, contactpersonen en bestanden gebundeld op dit centrale platform. De taken, elementen en bijlagen kunnen worden gevonden via een full-text zoekopdracht. Dankzij de uitgebreide functies en het geïntegreerde workflowsysteem kunnen workflows worden georganiseerd. Tegelijkertijd is het systeem zeer flexibel en aanpasbaar, ook omdat het gebaseerd is op interfaces uit de industrie en dus individueel kan worden aangepast aan de omstandigheden van de klant. De Greyhound-software heeft een modulaire structuur, zodat partners hun klanten oplossingen op maat kunnen bieden die naar behoefte gemakkelijk en snel kunnen worden uitgebreid.

Aanvullende informatie

Het bedrijf Digital Guru

In 1999 richtte Hildebrand Müller het bedrijf Digital Guru op en ontwikkelde hij het eerste product, de Feedback Manager. Hierdoor werd de communicatie met klanten gecentraliseerd en kon locatieonafhankelijk worden gewerkt met contact- en callcenters. Na talrijke uitbreidingen met fax, brieven en telefoon, werd de toepassing ook interessant voor boekhouding en aankoop. Met het oog op de toenemende eisen werd toen besloten de software volledig opnieuw te ontwikkelen: Greyhound was geboren. Voor deze architectuur werd geen enkele regel code van zijn voorganger overgenomen, zodat bij de programmering geen compromissen hoefden te worden gesloten. Het bedrijf, dat vooral groot is geworden in de e-commerce-omgeving, wil nu de Greyhound-software gebruiken om voet aan de grond te krijgen in de MKB-sector.

Nieuw partnerprogramma

Het zijn juist deze individuele eisen en aanpassingen die partners erg blij moeten maken. Dit komt omdat de software aan bijna elke klant kan worden aangepast. Om in de toekomst meer klanten te kunnen laten genieten van het alternatieve product voor Exchange, Notes en David, heeft het softwarebedrijf nu voor het eerst een partnerprogramma opgezet.

Geïnteresseerden kunnen een opleiding volgen tot Premium- of Solution Partner. De benodigde tijd is ongeveer drie dagen – één dag voor een algemene inleiding tot het systeem en twee dagen voor de technische en administratieve finesses. Premium-partners profiteren van commissies op de maandelijkse licentiekosten en van het doorgeven van leads. Oplossingspartners daarentegen kunnen verbinding maken met systemen van derden. Henning Adam, verantwoordelijk voor partnerrelaties bij Greyhound, zegt dat de software vooral interessant is voor IT-detailhandelaars en systeemhuizen. Meer informatie over het partnerprogramma is beschikbaar op de partnerwebsite van het bedrijf.