Wat is het volgen van leads?

Leadtracking kan ervoor zorgen dat verkoopteams potentiële klanten niet uit het oog verliezen.

Leadtracking is het proces van het identificeren van leadbronnen, het monitoren waar ze zich bevinden in de marketing- en verkooptrechter en het identificeren van de juiste acties om ervoor te zorgen dat de lead naar de volgende fase gaat om de deal te sluiten. Leadtrackingsoftware documenteert de stappen in het verkoopproces en houdt het aantal keren bij dat een verkoper contact heeft gehad met een potentiële klant. In wezen is het volgen van leads het proces van het volgen van een prospect die interesse heeft getoond in een product of dienst via de verkooppijplijn.

Leadtracking helpt salesteams effectiever te maken door hun aandacht te richten op leads die weinig kans op conversie hebben, zodat ze hun inspanningen kunnen besteden aan de leads die de meeste kans hebben om een ​​verkoop te worden. De software helpt ook marketing- en verkoopteams om samen te werken om gekwalificeerde potentiële leads te ontdekken en meer deals te sluiten.

Leadtracking versus leadscoring

Als het volgen van leads betrekking heeft op het volgen van prospects die interesse hebben getoond in een product of dienst, dan wijst leadscoring een specifieke waarde toe aan elke lead op basis van informatie die over hen is verzameld. Leadscoring helpt verkoop- en marketingteams bij het bepalen en prioriteren van gekwalificeerde leads, vaak als onderdeel van een CRM-systeem of automatiseringstool voor verkoopmedewerkers. Elke keer dat een lead interactie heeft met een merk, krijgt deze een score. Hoe hoger de score, hoe hoger het potentieel en de prioriteit van de lead.

Software voor het volgen van leads

Leadtracking-software maakt leadtracking eenvoudiger en minder uitdagend. Het wordt geleverd met functies zoals geautomatiseerd vastleggen die contactgegevens van campagnerespondenten verzamelt, leadrouting die leads naar de inbox van de juiste vertegenwoordiger stuurt op basis van vooraf bepaalde kenmerken en categorieën, planning en tracking die alle eerdere activiteiten bewaakt, zoals vergaderingen en telefoontjes, rapportage en analyse die acquisitiepercentages, sluitingsratio’s, conversiestatistieken en andere statistieken bijhoudt.

Voordelen van het volgen van leads

Het volgen van leads heeft tal van voordelen voor bedrijven, zoals:

  • Verkoopproductiviteit en klanttevredenheid verhogen door het vermogen van een bedrijf om alle accounts te onderhouden te verbeteren

  • Inzicht geven in de effectiviteit van de marketingstrategieën van een bedrijf en bepalen wat werkt en wat niet

  • Een betere gebruikerservaring creëren voor klanten en publiek om branding te verbeteren

  • Informatie verstrekken over hoe contact met leads is opgenomen en de aanpak voor elke prospect aanpassen om een ​​hogere conversieratio te behalen