Hoe deactiveer je betaalde diensten van TIM

Heb je net een sms ontvangen waarin je wordt geattendeerd op de activering van een betaalde dienst op je TIM-kaart? Hier is de procedure om uw abonnement te deactiveren en ze te blokkeren

Vaak hebben we het niet eens in de gaten. Een tikje op de verkeerde banner of een beetje onoplettendheid volstaat en binnen enkele seconden krijg je een sms waarin de activering wordt aangekondigd van diensten met toegevoegde waarde die op je mobiele telefoon actief zijn.

Ook bekend als VAS-diensten, zijn dit betaalde diensten die je toegang geven tot nieuws, spelletjes, grappige video’s en nog veel meer. Maar het is jammer dat de kosten nooit duidelijk zijn en dat je eindigt met wekelijkse abonnementen die je creditsaldo uitputten en je maandelijkse rekeningen doen oplopen. Om te voorkomen dat u ongewenste wekelijkse abonnementen en betaalde diensten krijgt, kunt u ze niet alleen deactiveren, maar ook op elk moment besluiten ze te blokkeren, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het activeren ervan.

In de volgende paragrafen leggen we uit hoe u betaalde TIM-diensten kunt deactiveren, hoe u de blokkering van betaalde diensten kunt activeren en hoe u bij een onjuiste activering om terugbetaling van betaalde abonnementen kunt vragen.

Deactiveer betaalde TIM-diensten

Heeft u een sms ontvangen waarin u wordt geïnformeerd over de activering van een betaalde dienst, maar u heeft hier niet om gevraagd (of u heeft zich in ieder geval niet gerealiseerd dat u dit had gedaan)? Geen probleem: het deactiveren van de dienst met toegevoegde waarde is vrij eenvoudig.

In de eerste plaats moet u het gratis nummer 800.44.22.99 bellen, een dienst die speciaal is opgezet en wordt beheerd door Agcom om betaalde abonnementen te deactiveren, ongeacht uw telefoonmaatschappij. Een opgenomen stem zal u door de deactiveringsprocedure leiden en binnen enkele seconden kunt u de per ongeluk geactiveerde dienst deactiveren.

Als deze procedure niet het gewenste resultaat oplevert, gaat u naar uw MyTIM Mobile-privégedeelte, klikt u op Services en gaat u naar het gedeelte Content Services en Internet. Hier vindt u de lijst met diensten met toegevoegde waarde die actief zijn op uw telefoonlijn: u kunt ze met slechts een paar klikken deactiveren en voorkomen dat uw resterende beltegoed afneemt.

Een andere manier om betaalde TIM-diensten te deactiveren is door een gratis sms te sturen naar 119 met de tekst “VAS-diensten deactiveren”. Binnen enkele tientallen seconden moeten de systemen van TIM uw verzoek overnemen en de verschillende abonnementen op uw mobiele telefoon annuleren.

Het laatste hulpmiddel dat u kunt gebruiken om betaalde diensten van TIM te deactiveren, is het sms-bericht dat u hebt ontvangen toen u de dienst activeerde. De tekst bevat ook instructies over hoe u deze kunt deactiveren: er moet een webadres of telefoonnummer zijn waarnaar u een sms kunt sturen met de tekst “STOP”.

Blokkeren van betaalde TIM-diensten

Zoals in het begin gezegd, is deactivering niet de enige manier om u tegen betaalde diensten te beschermen. In feite kunt u dit “voorkomen” door bij uw operator een blokkering voor betaalde diensten aan te vragen, zodat u geen dure weekabonnementen hoeft te betalen als u niet per ongeluk op banners klikt. De eenvoudigste manier om diensten met toegevoegde waarde te blokkeren is door de TIM-klantendienst te bellen, met een telefonist te spreken en te vragen om TIM SMS-barring. Binnen enkele seconden is de optie geactiveerd (bevestiging wordt direct door de TIM-operator gegeven) en kunt u met een gerust hart op internet surfen.

terugbetaling van betaalde TIM-abonnementen

In geval van onjuiste activering van betaalde diensten (u hebt ongemerkt op een banner geklikt, of uw kind heeft een fout gemaakt terwijl het met zijn smartphone aan het spelen was), kunt u TIM om terugbetaling van de betaalde abonnementsgelden vragen. Het verzoek om terugbetaling kan worden ingediend via het gratis nummer dat door Agcom wordt beheerd (800.44.22.99), of door een gratis sms te sturen naar 119 met de tekst “reclamo servizi VAS non richiesti” of door rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice van TIM.