Bull OLM migreert Oracle databases live

Voor “Solaris en “HP-UX” gebruikers die door de Oracle ontwikkelingsstop getroffen zijn, heeft Bull met “Operational Live Migration” (OLM) een aantrekkelijk aanbod klaar. Het product automatiseert de migratie van Oracle-databases tussen heterogene platforms. Het product is naar verluidt gemakkelijk te gebruiken en maakt migratie mogelijk zonder onderbreking van de lopende produktie-activiteiten.

De nieuwe migratietool OLM is ontwikkeld door Bull’s competentiecentrum voor databases in Grenoble en ondersteunt de geautomatiseerde migratie van Oracle-databases die draaien op Solaris- of HP-UX-gebaseerde systemen naar het AIX-gebaseerde doelplatform “Bull Escala”. AIX is een Unix-derivaat van IBM.

Dankzij de krachtige “Power7”-architectuur heeft Bull Escala relatief weinig licenties nodig om te presteren. Dit helpt om de totale eigendomskosten te beperken. Het AIX-besturingssysteem garandeert bovendien een duidelijk toekomstperspectief op lange termijn, aldus Bull.

Bull gebruikt OLM met onmiddellijke ingang als vast onderdeel in alle Oracle-migratieprojecten – voor Oracle worden versies 9i, 10g en 11g gemigreerd.

Zonder onderbreking

De migratie vindt plaats zonder onderbreking van de productieve werkzaamheden. De tool maakt daarbij gebruik van native Oracle-tools, waardoor de betrouwbaarheid van de oplossing wordt gegarandeerd.

Om de operationele gereedheid van de Oracle-omgeving te garanderen, kan Bull de coherentie tussen het bron- en het doelplatform gedurende het hele migratieproces handhaven.

Daarnaast heeft Bull een globale en gestructureerde migratiemethodologie ontwikkeld. Het aldus gecreëerde kader staat garant voor een efficiënt en veilig proces, dat in drie hoofdfasen is onderverdeeld:

  • 1. Pre-migratie: met behulp van het OLM-kwalificatiehulpmiddel onderzoekt Bull de bestaande Oracle-omgeving en stelt het de belangrijkste factoren voor een succesvolle migratie vast. In deze fase worden ook mogelijkheden geëvalueerd om de infrastructuur te verbeteren en de TCO te verlagen. De resultaten: Definitie van de optimale migratiestrategie en een raming van de kosten en de benodigde tijd voor het migratieproject.
  • 2. Migratie van de databaseschema’s en -gegevens met behulp van het OLM-hulpmiddel.
  • 3. Post-migratie, met inbegrip van validatie van de nieuwe omgeving.