Nieuwe functies voor het UCC-platform: Starface 6.6

De communicatieaanbieder Starface presenteerde in 2018 al de nieuwe versie 6.6 van zijn gelijknamige UCC-platform. Nu is het beschikbaar voor gebruikers om te downloaden. Veel instellingen waarvoor voorheen naar de web-GUI moest worden overgeschakeld, kunnen nu direct in de client worden geïmplementeerd.

De grote release Starface 6.6, gepresenteerd op het Starface Congres 2018, is nu beschikbaar om te downloaden. De nieuwe versie breidt het UCC-platform uit met tal van nieuwe integratiemogelijkheden en functies. Ook de interne UCC en de mobiele clients zouden zijn verbeterd, vooral wat de gebruiksvriendelijkheid betreft.

“Veel acties waarvoor voorheen naar de web-GUI moest worden overgeschakeld, kunnen nu gemakkelijk rechtstreeks in de client worden gestart. Dit maakt een groot verschil in het dagelijkse werk – en helpt onze klanten om hun communicatie nog beter in hun processen te integreren en de mogelijkheden van het UCC-platform beter te benutten,” verklaart Florian Buzin, Managing Director van Starface. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met veel suggesties van klanten, vervolgt Buzin.

De vernieuwingen in één oogopslag

  • Telefoonnummers verplaatsen naar andere lijnen: Beheerders kunnen nu telefoonnummers en blokken met telefoonnummers die in het UCC-platform zijn opgeslagen, verplaatsen naar andere lijnen. De gebruikerstoewijzing aan de telefoonnummers verandert niet.
  • Ondersteuning voor de Gigaset N870 DECT-multicel: Starface 6.6 ondersteunt autoprovisioning en configuratie van de nieuwe Gigaset N870 DECT-multicel. Met de controllers kunnen beheerders DECT-omgevingen implementeren met 60 basisstations, 250 abonnees en 60 gelijktijdige gesprekken.
  • Support voor Fanvil-eindapparaten: Autoprovisioning en integratie van de eindapparaten X2 tot X6 van de Chinese telefoonfabrikant Fanvil worden vanaf versie 6.6 ondersteund.
  • Geavanceerde REST-interface: De apps van derden kunnen in de nieuwe versie eenvoudiger worden geïntegreerd. Volgens de fabrikant is het voor ontwikkelaars van externe apps mogelijk om via de interface toegang te krijgen tot onder meer gebruikersrechten, conferenties, voicemails en groepsfuncties.
  • Toetsen programmeren in de UCC-client: De functie- en snelkiestoetsen en de bezetlampenvelden kunnen door gebruikers in de UCC-client worden geconfigureerd zonder dat ze naar de webgebaseerde beheerders-GUI hoeven te gaan.
  • Conferentiebeheer in de UCC-client: De fabrikant heeft ook de afhandeling van spraakconferenties in de clients geïntegreerd. Gebruikers moeten conferenties rechtstreeks in de interface kunnen plannen, organiseren en beheren. Dit omvat ook de geautomatiseerde uitnodiging van deelnemers via e-mailsjablonen.
  • Bestandsuitwisseling met kopiëren en plakken: De client bevat een geïntegreerde chat, via welke documenten nu kunnen worden gedeeld via kopiëren en plakken. Op die manier moeten werknemers in gedistribueerde teams ook in staat zijn om gezamenlijk bewerkte documenten sneller uit te wisselen.
  • Weergave van aanwezigheidsinformatie in het Windows-notificatiepaneel: De chatstatus van de gebruiker (aanwezig, afwezig, bezet) wordt weergegeven in de vorm van een pictogram in het Windows-notificatiepaneel.
  • Controle over geïntegreerde vast-mobielconvergentie (iFMC) voor Mac: Mac-gebruikers kunnen hun iFMC-instellingen (zoals het doorsturen van de Office-verbinding naar de smartphone) rechtstreeks in de client aanpassen.

Starface 6.6 is nu gratis te downloaden voor gebruikers met een updatecontract.

Florian Buzin, algemeen directeur van Starface