Windows Server 2008 R2 Foundation voor maximaal 15 werknemers

Windows Server 2008 R2 Foundation is een nieuwe editie die exclusief beschikbaar is als OEM-licentie. Het serverbesturingssysteem is afgestemd op de behoeften van kleine bedrijven. De toegang is beperkt tot 15 gebruikers.

Microsoft stelt nu een serverplatform beschikbaar voor beginners. De speciale Foundation Edition van Windows Server 2008 is bedoeld om een goedkoop en gebruiksvriendelijk, maar tegelijkertijd beproefd platform te bieden voor kleine IT-infrastructuren. Het besturingssysteem wordt via OEM-partners samen met hun serverhardware aangeboden. De voordelige versie is gebaseerd op Windows Server 2008 R2 en biedt een vertrouwde interface en een kant-en-klaar platform voor IT-kernactiviteiten.

Windows Server 2008 R2 Foundation is met name geschikt voor kleine bedrijven die gebruik willen maken van servergebaseerde netwerkinfrastructuren. Met de bestands- en afdrukdiensten maakt het besturingssysteem gedeelde toegang tot bestanden en printers mogelijk. Centrale opslag- en back-upfuncties en de Bit-Locker encryptietechnologie verhogen de veiligheid van de gegevens. Bovendien biedt de oplossing een platform voor bedrijfstoepassingen zoals boekhoudsoftware of databasetoepassingen. Met de remote functies kunnen medewerkers ook onderweg netwerkgegevens opvragen.

Windows Server 2008 R2 Foundation wordt over het algemeen samen met serverhardware verkocht. Kleine bedrijven profiteren dus van lage installatiekosten. Bovendien zijn er talrijke aanbiedingen voor gratis downloads, opleidingen en informatie beschikbaar.

Aan iedere gebruiker moet een gebruikersaccount worden toegewezen. Deze account geeft een gebruiker toegang tot Windows Server 2008 R2 Foundation vanaf elk apparaat, maar geen andere Windows Server. De toegang is beperkt tot 15 gebruikers.

Angebote von OEM-Partnern

Windows Server 2008 R2 Foundation ist derzeit über folgende OEM-Partner erhältlich (in alphabetischer Reihenfolge):

  • Bluechip Computer AG
  • Extra Computer GmbH
  • Fujitsu Technology Solutions GmbH
  • Hewlett-Packard GmbH
  • Tarox Systems & Services GmbH
  • Transtec AG
  • Wortmann AG