Huawei en het Kanaal

Het was een première: voor de eerste keer was de Huawei Enterprise Business Group Duitsland uitgenodigd voor de Huawei Enterprise Day. En meer dan 400 industrie-experts, partners en klanten reageerden op de oproep. Naast de partnerconferentie omvatte het tweedaagse evenement ook de Enterprise Day-conferentie.

Het evenement richtte zich op de toekomst van digitalisering op het gebied van productie, detailhandel, ISP, financiën, vervoer en openbaar bestuur voor een verbonden, intelligente wereld, en op het gebruik van 5G-technologie. Tegelijkertijd presenteerde Huawei een productinnovatie met de nieuwe CloudEngine (CE) Data Center Switch 16800.

Zowat 200 partners uit heel Duitsland namen deel aan de kanaalconferentie, die dit jaar voor de zesde keer werd gehouden. De conferentiegangers kregen een uitgebreide update over het beleid in de channelbusiness, de strategische plannen in het lopende jaar 2019 en het nieuw ontworpen opleidings- en serviceaanbod. “In het bedrijfsleven zijn we vorig jaar met maar liefst 60 procent gegroeid. We hebben dit met meer dan 600 partners voor elkaar gekregen en zien een verdubbeling van onze Gold, Silver en Certified Service Partners tegen het einde van 2018. Ons doel is om de enterprise business alleen al in Duitsland te laten groeien naar een miljard euro omzet in 2019,” kondigde Jörg Karpinski, Sales Director Duitsland, aan het auditorium aan.

Sales Director Jörg Karpinski modereerde het evenement.

Nieuwe producten

Met de nieuwe CloudEngine (CE) Data Center Switch 16800, presenteerde Huawei een productinnovatie. Huawei CloudEngine zijn high-performance cloud switches ontworpen voor de volgende generatie datacenters en high-end campusnetwerken. Ze worden samen met de Huawei Agile Controller gebruikt om klanten te voorzien van een compleet cloud datacenter netwerk. De oplossing integreert ook transmissie-, routing-, beveiligings- en netwerkbeheerproducten die kunnen worden gecombineerd met de datacenterswitches om een one-stop netwerkoplossing te leveren. Huawei toonde ook zijn nieuwste CloudCampus, SD-WAN en ROBO oplossingen, evenals Huawei’s All Flash Storage producten en KunLun mission-critical server. Huawei toonde ook een nieuwe IP/IT cloud die binnenkort beschikbaar zal zijn in het partnerprogramma.

Dennis Zuo, CEO Huawei Duitsland, en Chris Lu, Managing Director Enterprise van Huawei Duitsland, openden de Enterprise Day-conferentie met succesverhalen: “We zijn het boekjaar 2019 begonnen met een sterke rugwind van 2018 en zijn van plan om de enterprise business wereldwijd en in de belangrijke vestigingsplaats Duitsland achtereenvolgens uit te breiden. Wij bieden onze partners en klanten de mogelijkheid om een digitaal ecosysteem in het bedrijf te implementeren. Op die manier stellen we onze klanten en partners in staat om voortdurend waarde toe te voegen,” aldus Chris Lu.

Partner Awards

Partnerprojecten werden tijdens de conferentie gepresenteerd en bekroond. Alle deelnemers aan de conferentie konden ter plekke de winnaar voor het beste project van 2018 aanwijzen. Dit jaar won het IT-systeemhuis Blue Networks met een oplossing voor een genetwerkt ijsstadion. De conferentie werd afgesloten met de uitreiking van de Channel Partner 2018 Awards. Huawei partners werden geëerd in een totaal van elf categorieën, zoals Beste Distributeur, Beste Reseller en Beste Service Partner (zie foto galerij). Acondistec won de Best Distributor Award voor de zesde keer op rij.