Vogel Business Media wordt Vogel Communicatie Groep

Het succesvolle Vogel Business Media, bekend als vakmediahuis, verandert zijn naam in Vogel Communicatie Groep. Het bedrijf positioneert zich daarmee als een allesomvattende communicatiedienstverlener voor de digitale toekomst.

De vogel verandert van vliegrichting: het nieuwe logo symboliseert de verandering van een mediahuis met 125 jaar traditie naar een dienstverlener voor B2B-communicatie. Bedrijven kunnen profiteren van de ervaring en expertise van de communicatiespecialist op hun weg naar digitale transformatie. Naast de kerncompetentie als mediamerk met meer dan 100 gespecialiseerde media die eigendom zijn van Vogel, zijn er aanvullende knowhowelementen met PR en corporate publishing, social media en SEO, live communicatie, webcasts en intranet, waaruit complete oplossingspakketten worden samengesteld.

Open Spaces and new working worlds

De nieuwe oriëntatie wordt weerspiegeld in structurele veranderingen op alle niveaus. Naast de zes verkoopteams is er nu een eenheid “Customer Development” voor nieuwe klanten en een team “Sales Executive” voor grote klanten. En het managementteam bestaande uit Günter Schürger, Florian Fischer en Matthias Bauer zit nu samen in een open kantoorruimte. Een concept dat ook zijn weerslag moet hebben op de werkplekken van de in totaal 820 werknemers wereldwijd. In de toekomst moeten meer open ruimten de nieuwe werkomgevingen kenmerken, zoals reeds is gebeurd bij de IT-media in Augsburg.

Eenduidige doelstellingen

De doelstellingen van de nieuwe strategie “Vogel 2022” zijn duidelijk geformuleerd: binnen de komende vijf jaar wordt een stijging van de omzet tot 105 miljoen euro aangekondigd. Dit komt overeen met een jaarlijkse stijging van vier à vijf procent. In 2017 bedroeg de wereldwijde omzet exclusief minderheidsbelangen 87,5 miljoen euro.

“Wij zijn al meer dan 100 jaar verankerd in de grote economische sectoren industrie en automobiel, in de IT sinds het begin van de jaren zeventig, en in Berlijn hebben wij in de afgelopen jaren nieuwe competenties geïntegreerd met momenteel vijf agentschappen. Een belangrijke troef is en blijft de kwaliteitsjournalistiek van onze meer dan 100 gevestigde merken in de vakmedia, die een grote reputatie en een groot vertrouwen genieten in de ongeveer 20 sectoren en aldus een directe toegang tot de industrie garanderen. Zo helpen wij onze klanten om hun communicatiedoelstellingen optimaal te realiseren en daarmee ook de digitale transformatie in hun bedrijven te bevorderen”, licht Matthias Bauer, woordvoerder van de directie, de merkbelofte toe.

De Vogel Communications Group is op zeven locaties in Duitsland vertegenwoordigd. Internationaal is zij te vinden in twaalf andere landen in de vorm van vennootschappen, holdings en partners.