Zo wordt u gegarandeerd gehackt

Nexus, leverancier van beveiligingsoplossingen en -diensten, heeft vijf trefzekere tips voor iedereen die het slachtoffer wil worden van een hackeraanval.

Met de digitalisering is het aantal “toegangspoorten” tot privé- en bedrijfsnetwerken massaal toegenomen: Volgens het situatieverslag 2016 van het Bundesamt für Informationssicherheit (BSI) is het aantal spamberichten met malware in de bijlage in de eerste helft van 2016 met 1.270 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Het aantal bekende malware-varianten is gestegen tot meer dan 560 miljoen (per augustus 2016). Tegelijkertijd voeren steeds meer bedrijven digitale bedrijfsmodellen in, of het nu gaat om e-handel, industrie 4.0 of e-diensten in de banksector. Zij moeten allemaal hun gegevens op betrouwbare wijze beschermen en zorgen voor veilige toegang tot hun systemen – mogelijk voor miljoenen klanten. In deze context wordt end-to-end en betrouwbaar identiteits- en toegangsbeheer meer dan ooit een verplichte oefening voor bedrijven.

De vijf trefzekere tips van Nexus om gehackt te worden, vindt u in de afbeeldingengalerij hierboven.