Draytek lanceert nieuwe producten

Net op tijd voor de kerstinkopen presenteert de Taiwanese fabrikant van netwerkoplossingen twee nieuwe producten: het Vigor AP 960c access point voor plafondmontage, dat WiFi 6 ondersteunt, en de Vigor 2962 dual WAN-router. De producten moeten in december verkrijgbaar zijn.

De Taiwanese netwerkfabrikant Draytek lanceert twee nieuwe producten. Naast een toegangspunt voor WiFi 6 is de Vigor 2962 nog een dual WAN router van de fabrikant. Het heeft een 2,5 Gigabit Ethernetpoort en een 1 Gigabit SFP combo-poort, evenals twee extra Gigabit Ethernetpoorten, die vrij configureerbaar zijn als WAN/LAN-poorten en worden aangevuld met twee extra Gigabit Ethernet LAN-poorten. Dit om verschillende belastingsverdelingsscenario’s mogelijk te maken.

Volgens Draytek moeten via de router tot 200 gelijktijdige VPN-verbindingen met een VPN-doorvoersnelheid van 900 Mbps en 50 gelijktijdige SSL VPN-tunnels met een VPN-doorvoersnelheid van 300 Mbps mogelijk zijn. Naast de protocollen IPSec met IKEv1 en IKEv2, L2TP, SSL-VPN en PPTP, wordt ook OpenVPN ondersteund. Dit moet de aansluiting van thuiswerkers met verschillende hardware vereenvoudigen.

In tegenstelling tot zijn voorganger, de Vigor 2960, maakt de Vigor 2962 gebruik van het eigen DrayOS-besturingssysteem en kan deze worden beheerd via het VigorACS-beheerplatform. De dual-WAN-router zal vanaf 09 december 2020 verkrijgbaar zijn bij de vakhandel.

Access Point VigorAP 960c

De VigorAP 960c van Draytek is een access point voor plafondmontage met WiFi6 standaard.

Met het VigorAP 960c access point breidt de fabrikant zijn access point portfolio voor plafondmontage uit. De VigorAP 960c is een dual-band access point dat werkt met 2×2 MU-MIMO en dus, volgens de fabrikant, in totaal 256 gelijktijdige clients moet bedienen. Daarvan zijn er 128 clients met een snelheid tot 600 Mbps in de 2,4 GHz frequentieband en nog eens 128 clients met een snelheid tot 1200 Mbps in de 5 GHz frequentieband.

Daarnaast kan het apparaat ook worden gebruikt als een mesh root en kan dus naar verluidt tot zeven extra mesh nodes in het LAN beheren.

Volgens Sascha Petruschke, Sales Manager bij Univorx, is de implementatie van OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) nieuw. Orthogonal Frequency-Division Multiple Access is onder meer een kenmerk van WiFi 6 (802.11ax) en stelt WLAN-toegangspunten in staat om meerdere clients tegelijk te bedienen.

Daarnaast beschikt het access point over een Gigabit Ethernet LAN-poort met PoE-ondersteuning en ondersteunt het WPA3. De VigorAP 960c zal vanaf 02 december 2020 bij de vakhandel verkrijgbaar zijn.