Wat zijn de nieuwe Ikea-producten voor gaming

Een dertigtal nieuwe producten ook gemaakt in samenwerking met Asus ROG: dit is Ikea’s debuut in de wereld van gaming, een niet meer te onderschatten business

Het nieuws was al een tijdje bekend, net als de partner, en het is uitgekomen: De Zweedse meubelgigant Ikea heeft een meubellijn ontworpen speciaal voor gameliefhebbers en deze gemaakt in samenwerking met een expert op dit gebied: Asus ROG. De producten van de nieuwe lijn zijn ongeveer dertig Ikea gaming, zal te koop zijn vanaf oktober in de winkels, maar je kunt nu al zien op de site Ikea.

Een beslissing niet geheel onverwacht, gezien het belang dat het meubilair voor gamers hebben verworven: elk jaar, in feite, verkopen we miljoenen bureaus, stoelen en anatomische accessoires van alle soorten gewijd aan gamers. Een markt die Ikea wil betreden, maar zo niche dat haar (enorme) naam daarvoor niet volstond en ze bijgevolg moest terugvallen op Asus ROG, dat daarentegen een van de merken is die het meest gewaardeerd wordt door gamers. Hieraan moet worden toegevoegd dat gamingproducten steeds vaker worden gekocht, zelfs door mensen die niet eens gamen, en de reden daarvoor is eenvoudig te verklaren: het zijn producten waarbij veel aandacht wordt besteed aan ergonomie, omdat gamers en streamers vele uren achter de computer doorbrengen. De reden hiervoor is eenvoudig te verklaren: deze producten zijn zeer ergonomisch bewust, want gamers en streamers brengen vele uren zittend achter hun computer door, dus een gaming product is vaak ook handig voor slim werken.

Ikea gaming producten: wat zijn het

We hebben het hier over producten en niet over meubels, want in feite heeft Ikea naast meubels ook veel accessoires gepresenteerd. Het assortiment is verdeeld in zes productlijnen, die zoals altijd het geval is bij Ikea-meubelen onuitspreekbare namen hebben: UPPSPEL, LÅNESPELARE, MATCHSPEL, GRUPPSPEL, UTESPELARE en HUVUDSPELARE.

De bijdrage van Asus ROG bleef beperkt tot de UPPSPEL-lijn, terwijl al het andere werd ontworpen door Ikea. Alles bij elkaar gaat het om speeltafels en -stoelen, een ladekast, een bekerhouder, een muishouder, een nekkussen, een ringlamp andere accessoires. De bureaus en stoelen zijn onderverdeeld in verschillende prijsklassen: van €99 tot €499 voor de bureaus, en van €55 tot €149 voor de stoelen.

Ikea gaming accessoires: wat zijn dat

Bij deze producten horen ook accessoires. Ze zullen ook niet-gamers aanspreken, want ze kunnen erg handig zijn voor mensen die veel tijd op hun computer doorbrengen.

Bijv. de LÅNESPELARE muiskoordspanner voor €9,95, of de koptelefoonhouder uit dezelfde lijn voor €13. En niet te vergeten het stijlvolle houten bureauhandje LÅNESPELARE, dat eigenlijk een houder is voor kabels en accessoires en €19,95 kost.