Hoe deel je je Netflix, Spotify en andere abonnementen

Together Price is een platform gemaakt door een paar Italiaanse jongens waarmee je streamingaccounts kunt delen of koopgroepen kunt organiseren

Het Web 2.0-model is sterk gericht op delen. Denk maar aan Facebook, Twitter, Instagram en alle andere sociale media: delen is de motor die alles aandrijft. En het woord “delen” staat ook centraal bij Together Price, een Romeins platform waarmee je je abonnement op Netflix, Spotify en andere betaalde diensten optimaal kunt benutten.

Het platform is al een paar jaar actief en werd gelanceerd door een groep jonge Romeinen. De werking van Together Price is heel eenvoudig: als je je abonnement op Netflix, Spotify of een andere online dienst die door het portaal wordt ondersteund, wilt delen, hoef je alleen maar een advertentie te plaatsen met de kenmerken van de persoon waarnaar je op zoek bent. En bovenal zult u geen enkele regel van de verschillende streamingdiensten overtreden: in feite zijn alle gebruikers verplicht het beleid van het platform te respecteren. Wanneer een gebruiker geïnteresseerd is in het delen van een abonnement op de streamingdienst, koopt hij of zij zijn of haar aandeel en wordt het geld rechtstreeks ten laste gebracht van de virtuele portemonnee van de persoon die de toegang heeft verschaft.

Een groeiende sector

De entertainmentsector groeit voortdurend en de komst van diensten als Amazon Prime Video en Netflix heeft het aantal mensen dat geïnteresseerd is in het nemen van een abonnement alleen maar doen toenemen. Het is geen toeval dat op Together Price in de afgelopen maanden meer dan dertigduizend mensen besloten hebben een abonnement te delen. Het Romeinse platform is uniek in zijn soort en stelt gebruikers in staat geld te besparen op de aanschaf van een abonnement (zo kost het gezinspakket van Netflix, dat vier toegangen garandeert, ongeveer 12 euro, terwijl het pakket van Spotify met zes verschillende toegangen 15 euro kost). En zoals gezegd worden er geen regels overtreden: je kunt Netflix streamen door alleen voor je eigen toegang te betalen.

Shared Purchase

Aangespoord door het groeiende succes van het platform hebben de jongens van Together Price ook een nieuwe functie gelanceerd: Shared Purchase, waarmee je belangengroepen kunt aanmaken en kunt besparen op de prijs van software zoals Bitdefender, Kaspersky en AVG.

Reputatiesysteem

Together Price laat het volledige potentieel van de sharing economy zien. Logischerwijs is er ook een reputatiesysteem dat u inzicht geeft in de betrouwbaarheid van andere gebruikers en wie zich aanbiedt om uw abonnement te delen.