Netflix verwijdert automatisch ongebruikte accounts

Netflix stuurt een e-mail naar al zijn gebruikers die de dienst meer dan een jaar niet hebben gebruikt, en verwijdert degenen die inactief zijn

Als u de komende dagen een e-mail van Netflix ontvangt waarin u wordt gevraagd om uw abonnement op het streamingplatform te bevestigen, wees dan gerust dat het geen phishingaanval is. Netflix heeft op zijn website een nota gepubliceerd waarin het gebruikers waarschuwt dat het over een paar dagen een e-mailcampagne zal starten tegen degenen die al meer dan een jaar een abonnement hebben, maar nog nooit op de dienst hebben ingelogd.

In het geval dat er geen reactie van de gebruiker komt, zal het abonnement automatisch worden geannuleerd, maar de gebruiker kan altijd terugkomen om het opnieuw te activeren. Dit besluit past in het beleid van Netflix van de laatste jaren om zowel het in- als uitschrijven gemakkelijk te maken. Iedereen die zijn Netflix-abonnement binnen 10 maanden na stopzetting opnieuw activeert, krijgt al zijn instellingen bewaard, inclusief tv-series en films die hij is begonnen maar niet heeft afgemaakt.

Waarom Netflix ongebruikte accounts wil verwijderen

Soms kun je een abonnement nemen op een dienst en na een paar maanden besluiten er geen gebruik meer van te maken, maar vergeten je abonnement op te zeggen. Daarom heeft Netflix besloten gebruikers te helpen die voor een abonnement blijven betalen, maar het al een tijdje niet hebben gebruikt, omdat, zoals in de verklaring staat, “het laatste wat we bij Netflix willen is dat mensen betalen voor iets dat ze niet gebruiken”.

Daarom zal Netflix de komende dagen een e-mail sturen naar iedereen die een jaar na het nemen van een abonnement geen toegang tot het platform heeft gehad, en naar iedereen die de dienst meer dan twee jaar niet heeft gebruikt. In het bericht moeten de gebruikers bevestigen dat zij hun abonnement willen voortzetten, anders wordt het automatisch gedeactiveerd. Gebruikers kunnen op elk moment hun account opnieuw invoeren om het opnieuw te activeren. Inactieve profielen vertegenwoordigen slechts 0,5 procent van alle Netflix-gebruikers.

Om de continuïteit te waarborgen voor alle gebruikers die besluiten Netflix opnieuw te activeren nadat ze hun abonnement hebben opgezegd, worden hun instellingen 10 maanden lang bewaard, inclusief de films en tv-series die ze aan het kijken waren.