Fifa 19, hier zijn de sterkste clubs en spelers

Kylian Mbappé is de speler met het hoogste potentieel (95) met een beginwaarde van 88

Net als in de realiteit zijn er in Fifa 19 gegevens en statistieken die het sterkste team en ook de beste spelers aangeven. Volgens een onderzoek van Infodata, gepubliceerd in de Italiaanse krant Il Sole24Ore, kunnen we de namen van de meest machtige clubs en spelers in het spel onthullen.

De analyse werd uitgevoerd op basis van wat werd gepubliceerd door Kaggle met betrekking tot de database van de EA Sports titel.

Van de grote teams in Fifa, staat Juventus bovenaan de lijst, zowel in termen van werkelijke waarde (82,3) als potentieel (85,5), gevolgd door Barcelona (potentieel 85,3 vs 84,6) en Real Madrid (78,2 vs 78). Onder de grote namen zijn er ook vier Italiaanse clubs: Napoli en Inter Milaan, die beide een feitelijke waarde van rond de 80 punten hebben, maar die er qua potentieel uitspringen, waarbij de ploeg uit Campanië met 83,4 en de Neroazzurri (81,8) bovenaan staan. Roma en AC Milan liggen in beide indicatoren iets meer dan een half punt uit elkaar in het voordeel van de Rossoneri.

Wat de spelers met het grootste potentieel betreft, springen er echter twee kampioenen van de Oude Dame uit: Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala, met een potentieel van 94, hoewel CR7 dezelfde werkelijke waarde heeft terwijl de Argentijn op 89 staat. “Gigio” Donnarumma is de eerste Italiaan op de lijst met een knappe 93 tegenover een werkelijke waarde van 82. Kylian Mbappé is de speler met het hoogste potentieel (95), ook al is zijn startwaarde 88.