Stevenage is het meest gebruikte team in FIFA dankzij een broodje

Een half onbekend team uit de vierde divisie van de Engelse voetbalcompetitie wordt de ster van FIFA, dankzij een broodje en een slimme marketingstrategie

Het meest gebruikte voetbalteam door gamers die meedoen aan FIFA 2020 is niet Barcelona, het is niet Real Madrid, het is niet Liverpool, het is niet Manchester City en zelfs niet Juventus of PSG: het is Stevenage. Als je niet weet welk team dat is, dan heb je de Electronic Arts-titel de laatste tijd niet gespeeld.

Stevenage Football Club is een semi-onbekende voetbalclub die speelt in League Two, het vierde echelon van de Engelse professionele voetbalcompetitie. Niet de competitie van de sterren. Of toch niet in het echte voetbal, maar wel in het virtuele voetbal: duizenden gepassioneerde FIFA-spelers spelen namelijk al dagenlang met Stevenage in de carrièremodus en laten kampioenen als Cristiano Ronaldo, Messi, Mbappè en Neymar het shirt van dit team dragen. Maar waarom doen ze dit allemaal? Voor een broodje en een briljante marketingzet die al ongelooflijke resultaten heeft geboekt.

Waarom iedereen FIFA speelt met Stevenage

De hoofdsponsor van Stevenage Football Club, vanaf 2018, is Burger King. De fastfoodketen stort elk jaar een bescheiden bedrag van 50.000 euro in de clubkas en in ruil daarvoor prijkt het logo op het rood-wit gestreepte shirt van de Engelse club.

In een marketingtruc uit het boekje bood Burger King vouchers voor broodjes in een van zijn restaurants aan aan degenen die FIFA speelden met de sterspelers van Stevenage: post het gejuich van Ronaldo, Messi en hun leeftijdsgenoten gekleed in door Burger King gesponsorde shirts. De resultaten waren geweldig.

De resultaten van de #StevenageChallenge

De marketingcampagne, die de vorm aannam van de hashtag #StevenageChallenge op Twitter, boekte ongelooflijke resultaten: in slechts een paar uur tijd werden meer dan 25.000 beelden gedeeld door spelers, Stevenage werd het meest gebruikte team in FIFA in de carrièremodus en de shirts gingen als warme broodjes over de toonbank.

De eerste #StevenageChallenge is voorbij, maar Burger King heeft al een tweede gelanceerd en het is een veilige gok dat deze keer nog meer gamers FIFA met Stevenage zullen spelen.