Spotify: nu kunnen we songteksten zien

Meezingen met je eigen muziek tijdens het luisteren? De nieuwe functie van Spotify maakt het mogelijk om precies dat te doen – dat is waar het allemaal om draait

De nieuwste integratie van Spotify zal zeker een groot deel van het publiek van het platform plezieren.

De nieuwste toevoeging aan Spotify zal zeker in de smaak vallen bij een groot deel van het publiek van het platform, want de langverwachte functie waar veel gebruikers op hebben gewacht, is slechts een paar uur geleden in Italië gearriveerd, waardoor de muziek streaming app een nog completere ervaring kan bieden.

Dankzij een samenwerking met Musixmatch, is de functie in ons land geïntroduceerd op een bijzonder groot aantal apparaten, na een lange proefperiode die in de VS begon. Het maakt het mogelijk om de songteksten te lezen en in real time te volgen, terwijl ze synchroon met het liedje over het scherm scrollen, zonder een beroep te moeten doen op externe apps naast de eigen app. Er zijn nu al volop songteksten beschikbaar, een functie waarmee het in Zweden geboren platform eindelijk het niveau kan bereiken van enkele directe concurrenten, zoals YouTube Music en Apple Music, die deze mogelijkheid twee jaar geleden al introduceerden.

Spotify, hoe activeer je de nieuwe functie

Toegang krijgen tot songteksten tijdens het luisteren is uiterst eenvoudig, omdat de functie is geïntegreerd in de interface van de app. Tijdens het afspelen tikt u gewoon op het gedeelte dat is gewijd aan het nummer dat wordt afgespeeld; onder de coverafbeelding, titel en afspeelknoppen bevindt zich de nieuwe balk met de aanduiding “Songteksten”; door nog een keer op de knop “Meer” rechtsonder te tikken, worden de songteksten schermvullend weergegeven.

In het nieuwe scherm is er ook een knop “Delen”, opnieuw rechtsonder. Zo kun je de mooiste of boeiendste verzen direct op je sociale profiel posten in je Instagram-, Facebook- of Twitter-verhaal, met een afbeelding waarin ze in een kader worden gezet met de cover en de titel van het nummer.

Om de songtekst echter vanaf je bureaublad te lezen, klik je tijdens het luisteren gewoon op het microfoonpictogram in de balk ‘Now Playing’. Op smart-tv’s is de knop ‘Lyrics’ beschikbaar op het scherm na het selecteren van ‘Now Playing View’.

Spotify, waar kun je songteksten lezen

De nieuwe Spotify-functie kan, zoals aangegeven, zowel vanuit de desktopapplicatie als vanaf smartphones en andere apparaten worden gebruikt door alle gebruikers, zowel die met een gratis als premium account. Onder de bevestigde toestellen bevinden zich iOS- en Android-telefoons en -tablets, de PlayStation 5-, PlayStation 4- en XBox One-consoles, smart-tv’s van Samsung en LG, alsook FireTV, Sky en Rock.