Spotify Premium Duo, het nieuwe abonnement voor koppels

Spotify Premium Duo is het nieuwe abonnement dat beschikbaar is op het muziekstreamingplatform. Dit is hoeveel het kost en voor wie het is

Spotify denkt aan jonge Italiaanse koppels: vanaf vandaag is ook in Italië (en in 54 andere landen wereldwijd) het nieuwe “Premium Duo”-abonnement beschikbaar, dat, zoals de naam al doet vermoeden, door twee personen kan worden gebruikt. Maar dat is nog niet alles, want het Duo abonnement brengt ook andere interessante features met zich mee.

Spotify Premium Duo is een abonnement voor twee gebruikers die onder hetzelfde dak wonen en kost €12,99 per maand. In principe gaat het om een dubbel premium abonnement: beide gebruikers krijgen de klassieke voordelen van een regulier abonnement, zoals muziek luisteren zonder advertenties, de mogelijkheid om tracks on demand te beluisteren en Spotify’s catalogus van meer dan 50 miljoen tracks en meer dan 1 miljoen podcasts. Dan zijn er nog de specifieke functies van het Duo-abonnement, zoals de “Duo Mix”. Maar het is vooral de prijs die het verschil maakt: door slechts één abonnement van € 12,99 te betalen in plaats van twee abonnementen van € 9,99, kunt u met z’n tweeën maar liefst € 83,88 besparen over een jaar. Spotify daarentegen profiteert van de beperking van het aantal gebruikers dat gebruikmaakt van het Family-plan (vanaf € 14,99 per maand, voor maximaal zes gebruikers) zonder echt samen te leven met de andere abonnees.

Spotify Duo Mix: hoe het werkt

Met Spotify Premium Duo kunnen de twee gebruikers ofwel samen naar muziek luisteren ofwel dat afzonderlijk doen, waarbij ze elk een ander nummer kiezen. Beiden kunnen muziek downloaden, onbeperkt skippen, niet worden gestoord door reclames en beschikken over de “Duo Mix”-afspeellijst.

Duo Mix is een automatische afspeellijst die de muziek van beide abonnees combineert: deze wordt samengesteld op basis van muziekgenres, artiesten en afgespeelde individuele nummers en groeit naarmate beide gebruikers de Spotify-app gebruiken. Naast elk afgespeeld liedje verschijnt het profielicoon van de gebruiker die dat liedje het eerst beluisterde. Het is niet mogelijk om deze afspeellijst offline te beluisteren, noch is het mogelijk om deze naar wens te bewerken door nummers te verwijderen of toe te voegen.

Hoe activeert u Spotify Premium Duo

U kunt zich aanmelden voor een Premium Duo-abonnement, of u nu al Spotify Premium-gebruiker bent of dit nog nooit bent geweest. Nadat u zich hebt aangemeld met uw Premium-account, kunt u uw bestaande abonnement omzetten in een Premium Duo abonnement. Anders, als we helemaal geen abonnement hebben, kunnen we er een van de grond af aan nemen.