Hoe je Spotify Premium abonnement opzeggen

In dit artikel geven we je gedetailleerde instructies over hoe je Spotify Premium kunt opzeggen via de speciale website, iTunes en andere procedures.

Het Spotify platform biedt echt heel veel voordelen en mogelijkheden aan muziekliefhebbers die compromisloos naar muziek willen luisteren. Maar als je een abonnement neemt, is het belangrijk om te weten hoe je Spotify kunt opzeggen, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je je contract wilt beëindigen.

Er zijn verschillende procedures, afhankelijk van hoe je je premium account hebt geactiveerd. Zo zal het opzeggen van een Spotify-abonnement dat via het speciale platform is geactiveerd, dus via de website of de app, anders zijn dan het opzeggen van een abonnement dat via iTunes is afgesloten. In ieder geval is het maar een paar eenvoudige stappen.

Deactiveren van Spotify: hoe doe je dat op het platform

Om je Spotify-abonnement te deactiveren vanaf de officiële website moet je eerst inloggen, via de knop “aanmelden”, die je rechtsboven vindt, en de daarvoor bestemde velden invullen. Degenen die zich via Facebook bij de dienst hebben geregistreerd, kunnen deze ook gebruiken om verbinding te maken. Op dit punt moet je op zoek gaan naar de vermelding “Abonnement”, die aan de zijkant staat, en zodra de pagina opent moet je klikken op het woord “Spotify” dat in het midden verschijnt. Op dit punt zal “Annuleer uw abonnement” verschijnen. Als u op deze knop klikt, wordt een nieuwe pagina geopend, waar de dienst u vraagt waarom u uw Spotify-abonnement wilt annuleren, door de reden te selecteren in het vervolgkeuzemenu en vervolgens op “doorgaan” te klikken.

Op dit punt moet u “Mijn abonnement annuleren” selecteren, vervolgens het wachtwoord van uw Spotify-account invoeren in het daarvoor bestemde veld en vervolgens bevestigen met de knop “Mijn Spotify Premium-abonnement annuleren”. Zodra alle stappen zijn voltooid, als ze correct zijn uitgevoerd, zal uw abonnement pagina aangeven vanaf welke datum de premium service zal worden gedeactiveerd om terug te keren naar de gratis service, die reclame omvat. Tot die dag blijft de dienst werken.

Als de dienst eenmaal is afgelopen, wordt in het abonnementsgedeelte van je account aangegeven dat je Spotify gratis gebruikt. Je kunt je Premium-account echter altijd weer activeren.

Opzeggen Spotify-abonnement via iTunes

Aternatief kun je Spotify Premium ook via iTunes opzeggen. Dit kan vanaf uw iPhone of iPad, maar ook vanaf uw Mac en PC. Hoe? Eerst moet u naar het beginscherm van uw toestel gaan en dan op “Instellingen” klikken. U zult dan een scherm zien waar u het item “App Store en iTunes Store” moet selecteren en erop moet klikken. Klik vervolgens op uw Apple ID en klik op “Apple ID bekijken”. Als u nog niet bent ingelogd, moet u zich aanmelden door uw wachtwoord in te voeren.

Een nieuw scherm wordt getoond waar u het gedeelte “Abonnementen” moet zoeken: van hieruit moet u op “Beheren” tikken en vervolgens op het onderdeel “Spotify”. Op dit punt moet u de knop onder het item “Automatisch vernieuwen” op “uit” zetten. Als je klaar bent, en je bent ervan overtuigd dat je je Spotify abonnement wilt deactiveren, moet je op de “Finish” knop klikken. U kunt dezelfde bewerking direct met iTunes uitvoeren, vanaf Mac of PC. Meld u gewoon aan bij de dienst en klik op het pictogram met uw naam erop, nadat u zich hebt aangemeld met uw gegevens natuurlijk.

Klik vervolgens op “Accountgegevens” in het menu dat verschijnt en voer het wachtwoord van uw Apple-account opnieuw in. Klik dan op “Account bekijken”. Een nieuw scherm zal verschijnen, waar u naar “Instellingen” en dan “Abonnementen” moet gaan. De knop “Beheren” zal verschijnen en u moet erop klikken om verder te gaan. Op dit punt kunt u het proces afronden door te klikken op het item “Bewerken” naast het Spotify-icoon en “Uitschakelen” aan te vinken in de sectie “Automatische verlenging”.

Andere manieren om je Spotify-abonnement te deactiveren

Als je een Premium-account hebt bij een ander bedrijf, kun je je Spotify-abonnement deactiveren door contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf in de persoonlijke ruimte op hun website. U moet dan naar de sectie voor actieve diensten gaan en de procedures voor deactivering volgen. Elk bedrijf heeft uiteraard zijn eigen procedures, dus als u in moeilijkheden verkeert, kunt u het beste contact opnemen met de speciale klantendienst om hulp te vragen, zodat u de operatie zonder al te veel problemen kunt voltooien.