Zal Samsung Galaxy S22 te duur zijn?

Geen goed nieuws over Galaxy S22 prijzen: het lijkt erop dat liefhebbers meer zullen moeten betalen dan in het verleden

De lucht op het net van de afgelopen uren over de Samsung Galaxy S22 is een beetje zwaar. De reden is dat de laatste geruchten over de prijs van Samsung’s volgende topper niet geruststellend zijn. De reden hiervoor is dat de laatste geruchten over de prijs van de volgende Samsung Galaxy S22 niet geruststellend zijn. Let wel, niemand zou een daling, zelfs een aanzienlijke, van de catalogusprijs hebben verwacht: de top van de toestellen kosten en zullen altijd veel kosten, veel in absolute termen.

Het is de “prijs” die je moet betalen om de beste technologie te hebben die de industrie op de markt kan brengen, en degenen die dit soort toestellen benaderen weten dat ze niet wegkomen met een paar honderd euro minder op hun bankrekening om de nieuwste technologie te hebben. Samsung heeft bovendien altijd gebruik gemaakt van de modernste componenten, zodat hij zo mogelijk nog duurder is dan het toch al hoge gemiddelde. Sommigen hadden echter terecht gehoopt op een lichte neerwaartse bijstelling van de prijs van de Samsung Galaxy S22 in vergelijking met zijn voorgangers.

Samsung Galaxy S22, Europese prijzen gaan omhoog

Niets van dat alles, althans volgens de laatste geruchten, die integendeel wijzen op een opwaartse aanpassing van de Europese catalogusprijzen. Niets dat de meeste fans die toptoestellen als de Samsung Galaxy S22 naderen zal afschrikken, maar zeker geen goed nieuws.

De door het gerucht gedeelde informatie over de Europese prijzen van de drie “toppers” van de Koreanen komt in feite neer op een verhoging van ongeveer 70 euro ten laste van de catalogusprijzen van de Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 + en Galaxy S22 Ultra, die dus respectievelijk 950, 1.150 en 1.350 euro zouden bedragen. De bittere pil zou makkelijker te slikken zijn in het geval van de Galaxy S22 Ultra, waarvoor er ten minste één substantiële nieuwe functie zal zijn (naast high-end camera’s).

Samsung’s compromisloze toptoestel zal in feite de erfenis van de Galaxy Note-reeks, die voorgoed van de radar lijkt te zijn verdwenen, volledig oppakken. Het compromisloze topmodel van Samsung neemt de erfenis over van de Galaxy Note-reeks, die voorgoed van de radar lijkt te zijn verdwenen. De Galaxy S22 Ultra van Samsung zal veel van de kenmerkende eigenschappen van de laatste Galaxy Note lenen, van het vierkante scherm en de licht gebogen lange zijden tot de S Pen die, in vergelijking met de Galaxy S21 Ultra, eindelijk een eigen sleuf in de smartphone zal hebben waar hij kan worden opgeborgen (en opgeladen) wanneer hij niet wordt gebruikt.

Is het beter om een Galaxy S21 te hebben?

Met andere woorden, de verbeteringen die Samsung naar verluidt van plan is voor de Galaxy S22 Ultra zouden een betere rechtvaardiging kunnen zijn voor de prijsverhoging dan wat er (naar verluidt) gaat gebeuren met zijn twee “jongere” broertjes en zusjes, de Galaxy S22 en Galaxy S22+. Maar zo is het nu eenmaal: als de geruchten over de prijzen van de volgende Galaxy-telefoons blijken te kloppen, moeten liefhebbers de pil slikken of terugvallen op een van de Galaxy S21’s, waarvan de prijs in de loop van de maanden behoorlijk is gedaald.

In het licht van de zwarte periode voor fabrikanten als gevolg van de chipcrisis, die vandaag onvermijdelijk een stijging van de productiekosten veroorzaakt en dat gedurende heel 2022 zal doen: als de vraag gelijk is, stijgen de kosten als het aanbod afneemt. In geval van twijfel is het misschien beter om te wachten op de juiste aanbieding om een Galaxy S21 mee naar huis te nemen.