Radeon RX 5700 XT met extra boost

Sapphire stuurt een speciale editie van de Nitro+ RX 5700 XT de race in. De Navi-10 kaart levert naar verluidt ongeveer zes procent meer prestaties dan de conventionele Nitro+ RX 5700 XT, dankzij hogere GPU- en geheugenkloksnelheden. Bovendien wordt hij geleverd met gekleurde lichteffecten.

De Nitro+ RX 5700 XT Special Edition van Sapphire is gebaseerd op AMD’s Navi-10 GPU met RDNA-architectuur en 2.560 stream processors. Sapphire heeft de GPU-klok in boost-modus verhoogd van 1.905 naar maximaal 2.035 MHz in de Special Edition, de typische gaming klokfrequentie is 1.965 MHz. Het acht GB grafisch geheugen, bestaande uit GDDR6-modules, draait ook overklokt en haalt naar verluidt een bandbreedte van 14,4 Gbit/s. Sapphire heeft zijn eigen PCB en VRM ontwerp gemaakt voor de PCI Express 4.0 kaart. De koeloplossing van de Nitro+ RX 5700 XT Special Edition maakt gebruik van drie ventilatoren met dubbele kogellagers. Dankzij een montagesysteem met slechts één schroef per ventilator, kunnen ze snel worden verwijderd om te worden gereinigd. Sapphire belooft een hoge luchtdoorvoer met een laag geluidsniveau voor het trio ventilatoren. De aluminium achterplaat ondersteunt de koeling. De gebruiker kan schakelen tussen twee BIOS-instellingen via een schakelaar aan de zijkant van de kaart of via de TriXX-software van Sapphire: Een Prestatie-instelling voor maximale prestaties en een Silent-instelling met verlaagde kloksnelheden en hogere doeltemperaturen voor de stilst mogelijke werking.

Kleurenpracht

Een ander speciaal kenmerk van de Special Edition zijn de transparante ventilatorbladen met configureerbare RGB-verlichting. Aan het uiteinde van de kaart is een 3-pins connector geïntegreerd, waarmee de kaart kan worden aangesloten op een daarvoor geschikt moederbord, zodat de verlichting van de grafische kaart en die van het moederbord synchroon lopen.