Lenovo opent shop-in-shop in Hamburg Saturn shop

Vanuit het oogpunt van de fabrikant slaan shop-in-shop-systemen twee vliegen in één klap: u profiteert van de walk-in klanten van de grote detailhandelszaken en kunt toch uw eigen producten bijzonder in het zonnetje zetten. Lenovo bouwt nu in Duitsland voort op dit concept.

Het Chinese IT-bedrijf Lenovo heeft zijn eerste Duitse shop-in-shop geopend. De feestelijke opening vond plaats bij Saturn Hamburg in de Mönckebergstraße op donderdag 14 april. De “grootste elektronicawinkel ter wereld” beslaat volgens het bedrijf ongeveer 18.000 vierkante meter verkoopruimte. 170 vierkante meter daarvan wordt nu ingenomen door de Lenovo winkel.

Klanten aan de haak slaan met internet

Lenovo werkt met eigen verkoopadviseurs en biedt het volledige productassortiment van Idea aan, van all-in-one pc’s tot extra slanke notebooks. Een aangebouwd internetcafé dient als speciaal lokkertje voor klanten, die er zelf Lenovo-computers kunnen uitproberen.

Dirk Adamski, Channel Development Manager bij Lenovo Duitsland, zegt over de opening: “Duitsland is een zeer belangrijke markt voor ons en daarom hebben we besloten om onze eerste Lenovo shop-in-shop, ondersteund door onze partner Intel, te openen bij Saturn in Hamburg Altstadt, de grootste elektronicawinkel ter wereld.”

Openingsfeest met spelwedstrijd

Voor de opening kunnen Hamburgse zwemmers het op donderdag 14 april vanaf 18.00 uur opnemen tegen de Hamburgse zwembroeders Deibler in de wedstrijd “Lenovo Computing Challenge – For Those Who Do”. De prominente zwemmers Markus en Steffen Deibler, die door Lenovo worden gesponsord, zijn houder van verschillende zwemrecords, hebben al verschillende medailles van wereld- en Europese kampioenschappen mee naar huis genomen en hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen in Peking. Bezoekers van het openingsfeest zouden zeker weinig kans maken in de zwemcompetitie. Voor de spelwedstrijd, waaraan iedereen kan deelnemen, verlaten de twee echter hun gebruikelijke terrein, want het zwemmen gebeurt via een PC-spel, dus niet in het water. Verschillende Lenovo-producten wachten op de winnaars.