Lenovo: hulp voor partners in de crisis

Met veranderingen in de partnerprogramma’s en een focus op een vlakke bonus, steunt Lenovo zijn partners tijdens de Covid 19 pandemie. Volgens de fabrikant is de levering van producten geen probleem door de brede toeleveringsketen.

Veel systeemhuizen ondervinden momenteel het probleem dat klanten geplande aankopen uitstellen of uitstel van betaling nodig hebben voor projecten die al in uitvoering zijn. Dit brengt natuurlijk alle planning in de war en leidt ertoe dat de door het partnerprogramma gestelde doelen niet worden bereikt. Lenovo is zich bewust van de moeilijke positie van de partners en past daarom de partnerprogramma’s aan de huidige situatie aan.

Oliver Rootsey, Director Sales Channel, SMB van de PCG Group bij Lenovo.

Oliver Rootsey, Director Sales Channel, SMB van de PCG Group bij Lenovo.

Doelstellingen worden dus verwijderd uit de meetbasis voor dit kwartaal, waardoor alle variabele componenten voor de bonusberekening komen te vervallen. Het doel is een vaste bonus voor de partners. De bonus die in het vorige kwartaal werd behaald, moet vroeger worden uitbetaald om de cashflow van de wederverkopers te verbeteren. Verder belooft de fabrikant de mogelijkheid van het testen van flexibele betalingsopties via Lenovo Financial Services.

Voedingsketen zonder hiaten

Hoe dan ook is de levering van hardware volgens Lenovo veiliggesteld. “Onze prioriteit is – net als in alle voorgaande kwartalen – om het kanaal op betrouwbare wijze te voorzien van Lenovo-hardware,” benadrukt Oliver Rootsey, Director Sales Channel, SMB bij PCG Group Lenovo. “Wij zorgen hiervoor door een wendbare wereldwijde supply chain, onze 30+ fabrieken wereldwijd en een intacte supply chain tussen China en Europa, met regelmatige leveringen vanuit ons logistiek centrum EMEA.” “Daarnaast hebben we ons met onze distributiepartners ook optimaal voorbereid op het gebied van standaardgoederen,” voegt Sabine Hammer, Director Channel van de DCG Group, toe. De afzonderlijke businessgroepen van Lenovo werken hier nauw samen.

Vrije capaciteiten in de Exoscale Cloud

Sabine Hammer, Director Channel van de DCG Group bij Lenovo.

Sabine Hammer, Director Channel van de DCG Group bij Lenovo.

De Oostenrijkse ICT-dienstverlener A1 Digital heeft in mei 2019 samen met de hardwarefabrikant de Europese publieke cloudoplossing “Exoscale powered by Lenovo” gelanceerd, die momenteel wordt gedistribueerd via de distributeurs TIM, Bytec en ook Ingram Micro. Ook hier reageren Lenovo en A1 Digital op de moeilijke situatie van veel bedrijven: “Om ook vanuit datacenteroogpunt te garanderen dat bedrijven onder de veranderende randvoorwaarden kunnen blijven werken, bieden wij geïnteresseerde klanten tot 30 juni 2020 gratis cloudcapaciteiten op het gebied van compute & storage via het kanaal aan als onderdeel van “Exoscale powered by Lenovo”, samen met onze partner A1 Digital”, aldus Hammer.