Rupert Lehner wordt hoofd van Fujitsu in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Fujitsu Central Europe heeft een nieuwe baas: Rupert Lehner neemt de leiding over van Dr. Rolf Werner, die op eigen verzoek de onderneming verlaat. Voordat Werner aantrad, maakte Lehner deel uit van de duale interim-leiding bij Fujitsu.

Als hoofd van Fujitsu Centraal-Europa is Rupert Lehner nu verantwoordelijk voor de activiteiten van het Japanse bedrijf in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij maakt al sinds 2013 deel uit van het managementteam van Fujitsu Technology Solutions. Lehner staat momenteel als Senior Vice President aan het hoofd van Fujitsu’s mainframe-activiteiten en productbusiness in de EMEIA-regio. Samen met Heiner Diefenbach leidde de manager het bedrijf als interim-dubbele leiding van maart 2015 tot Dr. Rolf Werner in januari 2016 aantrad.

Lehner is sinds 1990 werkzaam bij Siemens, Fujitsu Siemens Computers en Fujitsu. “Ik kijk ernaar uit om samen met onze medewerkers en partners de digitale transformatie voor onze klanten succesvol te blijven vormgeven. Met ons uitgebreide portfolio en onze sterke expertise is Fujitsu een ideale partner voor bedrijven van alle groottes en industrieën om dit te bereiken,” aldus Rupert Lehner over zijn nieuwe rol bij het bedrijf.

Uittreding op eigen verzoek

Lehners voorganger, dr. Rolf Werner, heeft besloten het bedrijf te verlaten en uitdagingen buiten Fujitsu aan te gaan. Werner kwam in 2016 van T-Systems Multimedia Solutions. Hij was daar voor het laatst directeur. Bij Fujitsu had Werner als belangrijkste ambitie de digitale transformatie van het bedrijf op gang te brengen.

“Namens het gehele management wil ik Dr. Rolf Werner bedanken voor zijn succesvolle werk van de afgelopen jaren, waarin hij met name het gebied Industrie 4.0 en de competenties rond digitalisering heeft uitgebouwd – bijvoorbeeld met het Digital Transformation Center in München – en hem het allerbeste wensen voor de toekomst”, aldus Rupert Lehner over zijn voorganger.