Geoptimaliseerd en sneller: Negen nieuwe PowerEdge-servers met Intel Westmere-processor

Met de nieuwe energiezuinige Intel 5600-serie processoren lanceert Dell in totaal negen nieuwe tower-, rack- en blade-servers in de PowerEdge-serie. De fabrikant breidt ook zijn beheersoplossingen Lifecycle Controller en Management Console (DMC) uit.

Net als alle grote leveranciers breidt Dell nu zijn PowerEdge-serverportfolio uit met apparaten die zijn voorzien van de nieuwe Intel Xeon 5600-serie processors, waaronder de twee M710- en M610-bladeservers, de vier R710-, R610-, R510- en R410-rackservers en de drie T710-, T610- en T410-torenservers. Ze hebben twee contactdozen. De op Intel Xeon 5600 gebaseerde PowerEdge servers bieden tot 70 procent hogere systeemprestaties en tot 45 procent verbetering van de energie-efficiëntie in vergelijking met de op Intel Xeon 5500 gebaseerde modellen.

De negen chips zijn voorzien van een geïntegreerde virtualisatiehypervisor, uitgebreid geheugen en extra I/O-capaciteit maken consolidatie van het serverpark mogelijk. Dell Energy Smart Design verbetert de energie-efficiëntie via geoptimaliseerde voedingen, flexibel stroom- en thermisch beheer en zeer efficiënte, op standaarden gebaseerde Energy Smart-componenten

Daarnaast bieden de servers een zeer hoge gegevensbeveiliging via Intels Advanced Encryption Standard New Instructions (AES-NI) en Trusted Execution Technology (TXT). AES-NI maakt een uitgebreider gebruik van encryptie in het datacenter mogelijk en maakt het encryptie- en decryptieproces efficiënter.

Beheer

De Lifecycle Controller 1.3 vereenvoudigt nu tijdrovende IT-taken, zoals systeemimplementatie, systeemupdates, wijzigingen in hardwareconfiguratie en systeemanalyse. De nieuwste versie van de Dell Management Console (DMC) geeft beheerders een uitgebreid overzicht van de volledige IT-infrastructuur. De innovaties omvatten bijvoorbeeld ook de bewaking van het energieverbruik van servers en “out-of-band management”, d.w.z. een optie voor onderhoud op afstand om de beheerinspanning op locatie te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren.

MKB-focus

Voor het midden- en kleinbedrijf lanceert Dell begin april ook de nieuwe PowerEdge R310, een single-socket rackserver met 1 U. De compacte, energiezuinige PowerEdge R310 met processoren uit de Intel Xeon 3400-serie is het optimale platform voor gebruik met systemen en oplossingen als Windows Small Business Server, Business Centre Essentials, SQL Workgroup/Standard, Oracle 11g, VMware, Active Directory en SharePoint.

Workstations

Abgesehen von den neuen PowerEdge-Servern wird Dell in den kommenden Wochen auch drei neue Workstations mit Intel Xeon 5600 auf den Markt bringen: die neue Dell Precision T7500, T5500 und T3500.

Verfügbarkeit

Die neuen PowerEdge-Server sind ab dem 23. März 2010 verfügbar.