Gratis SAP-training voor de ontwikkeling van mobiele oplossingen

De MOOC (MOOC) gaat verder met een ander interessant onderwerp: dit keer gaat het over de ontwikkeling van mobiele oplossingen.

In de komende MOOC leren deelnemers hoe ze de mobiele en cloudtechnologie van SAP kunnen gebruiken om mobiele apps te ontwikkelen in de bedrijfsomgeving. De cursus zal hen ook leren hoe om te gaan met het toenemende aantal mobiele apparaten en apps in de bedrijfsomgeving en tegelijkertijd de kosten, complexiteit en gegevensbeveiliging onder controle te houden.

Wijdverbreide invoering van training voor ontwikkelaars voor SAP HANA

De eerste MOOC die in mei van dit jaar via openSAP werd aangeboden, bood IT-professionals en studenten de kans om samen met SAP-deskundigen en SAP HANA-ontwikkelaars op interactieve wijze nieuwe carrièrepaden te verkennen en de mogelijkheden van het SAP HANA-platform te verkennen.

Van het recordaantal van meer dan 40.000 geregistreerde deelnemers namen er aan het eind van de cursus bijna 16.000 actief deel, waarvan er bijna 9.400 de cursus met succes voltooiden. De belangstelling van de deelnemers kwam tot uiting in 500.000 bekeken videocolleges, 70.000 ingeleverde cursusopdrachten en 160 door deelnemers opgerichte privé-discussiegroepen met meer dan 5.500 berichten in de bijbehorende discussieforums. De combinatie van online videocolleges, zelftests, gamification, community en social web op pc’s en mobiele platforms werd door de deelnemers goed ontvangen.

“Deze nieuwe vorm van IT-onderwijs is baanbrekend, vooral de interactie tussen studenten onderling”, verklaart professor Hasso Plattner, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP AG. “We zouden op de traditionele manier niet in staat zijn geweest om in zo’n korte tijd zoveel mensen op te leiden. De real-time snelheid van SAP HANA en de levensstijl van de Facebook-generatie zijn een perfecte match.