Google Chrome is de veiligste browser om te surfen op het internet

In een internationale hackerwedstrijd bleek Google Chrome de moeilijkst binnen te dringen browser. Microsoft Edge is het meest kwetsbaar

Computerbeveiliging is in de eerste plaats een zaak van browsers, het belangrijkste hulpmiddel dat gebruikers gebruiken om verbinding te maken met internet. En een van de belangrijkste adviezen die cyberbeveiligingsexperts aan internetgebruikers blijven geven, is om hun browsers up-to-date te houden.

De reden hiervoor is, zoals u gemakkelijk kunt raden, vrij simpel: met updates worden fouten en kwetsbaarheden verholpen. Bugs die, indien ontdekt, door hackers kunnen worden misbruikt om de apparatuur van slachtoffers te compromitteren. Er zijn verschillende browsers en ze bieden niet allemaal hetzelfde niveau van beveiliging. Welke moet je kiezen? Normaal gesproken valt de beslissing van gebruikers op de meest populaire: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera en Safari. Een klein aantal privacybewuste mensen kiest voor Tor, een browser die belooft gebruikersgegevens te beschermen.

Chrome, een bijna ondoordringbare browser

terug naar de oorspronkelijke vraag. Wat is de veiligste browser? Volgens sommige hackers is Chrome ondoordringbaar. Of beter gezegd, het is moeilijker te hacken dan Microsoft Edge en Mozilla Firefox. Dit werd ontdekt tijdens Pwn2Own, een internationale wedstrijd waarbij hackers het tegen elkaar opnemen om te zien wie het beste is in het ontdekken van beveiligingslekken in bepaalde software. Dit omvat browsers. En welke is het meest kwetsbaar? Verrassend genoeg, gezien het uitgangspunt waarop de browser is gebouwd, was Microsoft Edge de minst veilige browser.

Microsoft Edge, 5 keer gehackt

Tijdens de wedstrijd werd de browser die het minder populaire Internet Explorer verving, 5 keer gehackt. De beveiligingslekken die door hackers worden misbruikt om Edge te kraken, zijn divers. Sommige werden gevonden in de JavaScript-engine Chackra. Hoe bescherm je jezelf? Zoals in het begin gezegd, het beste wapen tegen hackers zijn updates. En Redmond zal deze kwetsbaarheden vrijwel zeker snel verhelpen.