Hoe Chrome op de achtergrond te blokkeren en de batterij van uw notebook te sparen

Om Chrome te blokkeren zodat het niet op de achtergrond draait, moet u naar Instellingen gaan. Zo

Het lijdt geen twijfel dat Google Chrome een van de beste browsers is die er zijn. Het is snel, het is veilig, maar helaas heeft het een klein minpuntje, dat veel andere browserprogramma’s hebben: het verbruikt de batterij van uw notebook, zelfs als het niet in gebruik is. Waarom is dat?

Zoals u weet, blijven de meeste software en toepassingen op de achtergrond ‘werken’. En Chrome is geen uitzondering. Vaak zijn de belangrijkste boosdoeners extensies die in de browser zijn geïnstalleerd en die Google’s programma dwingen “overuren te maken”. Het is duidelijk dat Chrome, doordat het op de achtergrond werkt, bijdraagt aan een snellere ontlading van de accu van de laptop. Eigenlijk is er een manier om de browser op de achtergrond te blokkeren en zo de autonomie van de laptop te verlengen. Het vereist geen grote computervaardigheden en kan in slechts een paar stappen worden gedaan.

Hoe Chrome op de achtergrond vergrendelen

Het eerste wat u moet doen om Chrome niet langer op de achtergrond te laten werken, is de browser starten. Als dit gedaan is, is de volgende stap het openen van de instellingen. Als je niet weet hoe je dit moet doen, maak je dan geen zorgen. Het is heel eenvoudig. In de rechterbovenhoek ziet u, als u goed kijkt, een pictogram in de vorm van drie kleine verticale puntjes: dit is de knop waarmee u wijzigingen in de Google-browser kunt aanbrengen: klik erop. Zoek nu naar en klik op “Instellingen”. In het volgende scherm scrolt u naar beneden en klikt u op “Geavanceerd”.

Nu scrolt u weer naar beneden totdat u “Systeem” tegenkomt. U ziet drie opties. Om te voorkomen dat de browser wordt uitgevoerd, zelfs wanneer deze is gesloten, schakelt u “Blijven uitvoeren van achtergrondtoepassingen na sluiten van Google Chrome” uit. En dat is alles.

Om het opnieuw in te schakelen, herhaalt u gewoon dezelfde handeling.