Unified Communications voor zakelijke klanten van Vodafone

Vodafone Duitsland breidt zijn aanbod van communicatiediensten voor zakelijke klanten uit met Microsoft Online Services. Met onmiddellijke ingang heeft de in Düsseldorf gevestigde groep de op Internet gebaseerde zakelijke toepassingen in zijn programma. Zij combineren verschillende communicatiekanalen tot een geïntegreerde, allesomvattende en veilige communicatieoplossing – Unified Communications.

Gebruikers van Unified Communications (UC) kunnen comfortabel en efficiënt met elkaar communiceren. Via het internet hebben zij gezamenlijk toegang tot agendafuncties en werkruimten, maken zij gebruik van instant messaging en ontmoeten zij elkaar in web- en videoconferenties.

Bedrijven hoeven hiervoor niet over een eigen systeemtechnologie te beschikken. Dit is ook de mening van de verantwoordelijken bij Vodafone. De invoering van de on-linediensten moet namelijk de opmaat vormen voor een strategisch partnerschap tussen het telecommunicatiebedrijf en Microsoft, dat in de toekomst nog meer gezamenlijke diensten zal ontwikkelen.

Om klanten de extra functies van een compleet telefoonsysteem te kunnen bieden, is Vodafone voornemens in een volgende stap de PC-to-PC-telefonie van de Online Services uit te breiden met gesprekken naar het vaste of mobiele netwerk. Het bedrijf hoopt nieuwe geadresseerden aan te trekken.

Vodafone verleidt nieuwe doelgroepen

Jan Geldmacher, Managing Director Corporate Business van Vodafone Duitsland, legt uit: “Unified communications en onze virtuele IP Centrex-oplossing vullen elkaar perfect aan. Naast de beheerde diensten op het gebied van klassieke telefoonsystemen voor grote ondernemingen, leggen wij aldus een andere pijler aan onze systeemactiviteiten toe. Wij bedienen een andere doelgroep.”

De huidige Microsoft online toepassingen zijn bij Vodafone verkrijgbaar in een pakket samen met verschillende toegangsvarianten en de juiste eindapparatuur. Beheer via een webportaal, flexibiliteit en gratis schaalbaarheid met transparante, vaste maandelijkse kosten moeten de unified communications-oplossing vooral voor middelgrote bedrijven aantrekkelijk maken. Omdat de diensten via internet worden afgenomen, hoeven klanten geen eigen servers te exploiteren om er gebruik van te maken.

Hosting bij Microsoft

Naast de pure kostenbesparing biedt externe hosting in het gecertificeerde datacenter van Microsoft volgens Vodafone nog andere voordelen. Zo zijn de toepassingen altijd up-to-date en uitgebreid beveiligd dankzij SSL-encryptie en antivirus/antispam-functie.

De geo-redundante gegevensback-up in twee afzonderlijke datacentra garandeert bijvoorbeeld fail-safety voor de gevoelige gegevens van het bedrijf. Een hoge beschikbaarheid van 99,9 procent garandeert de grootst mogelijke bedrijfszekerheid. Als onderdeel van de “migratieservice” begeleidt een Vodafone-specialist de klant bij het gehele aansluitproces tot en met de volledige installatie.

De marktintroductie van het nieuwe product vindt in eerste instantie plaats in de regio Baden-Württemberg. De verkoop in Duitsland is gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar.