Microsoft Lync verandert zakelijke klantcommunicatie

In samenwerking met Microsoft organiseert value added distributeur Westcon de Lync Discovery Days voor alle partners die hun knowhow rond Lync willen aanvullen.

De focus van de gratis “Discovery/Recruitment Days Lync” ligt op het informeren van de partners over Unified Communications op basis van Microsoft. Daarnaast zijn er nieuwe partners te winnen voor Westcon en fabrikanten in de Lync-omgeving. Met de twee evenementen – op 30 april in Keulen en op 6 mei in Hamburg – waarvoor partners en resellers zich per e-mail kunnen inschrijven, wil de distributeur zijn competentie tonen als partner voor resellers die willen uitbreiden in de Lync-business.

Programma in Keulen

De Discovery Day in Keulen begint met het thema “Hoe Microsoft Lync de communicatie met zakelijke klanten verandert”. Active Communications zal vervolgens toelichten hoe ACS Express kan helpen bij de integratie van klassieke TC en Lync. Estos zal vervolgens verslag doen van individuele bedrijfsproces integratie voor Lync en de voordelen laten zien van het gebruik van Estos oplossingen in UC omgevingen. Met het onderwerp “Lync Roomsystem – collaboration in new dimensions” zal Smart het gebruik van een samenwerkingsoplossing en het voordeel van video in plaats van desktop presenteren.

Na deze presentatie zullen de deelnemers zich verplaatsen naar het kantorencomplex van Plantronics. Daar worden de concrete voordelen van professionele headsets in UC-omgevingen aan hen uitgelegd. Tijdens de aansluitende rondleiding door de kantoorruimte van Plantronics kunnen deelnemers het praktische gebruik van Plantronics oplossingen in de Microsoft Lync-omgeving ervaren. Westcon zal de lezingenreeks afsluiten met het onderwerp “Lync projecten hebben een sterke distributie nodig”. De distributeur zal zijn Lync-strategie toelichten en tools zoals DiscoverUC presenteren. Het evenement in Keulen wordt afgesloten met een informeel samenzijn en netwerken.

Programma in Hamburg

Hamburg begint ook met presentaties van Microsoft en Active Communications. Het programma wordt voortgezet in de conferentiezalen van Smart Technologies GmbH met de bijdrage van Sonus: “Hoe de op SIP gebaseerde communicatienetwerken van SBS harmoniseren”. De fabrikant Jabra daarentegen zal de voordelen van headsets presenteren onder de titel “Bedrijfscommunicatie zonder headsets? – Unthinkable”, worden de voordelen van professionele headsets in UC-omgevingen gepresenteerd. Estos zal dan verslag uitbrengen over “Integratie van individuele bedrijfsprocessen via Lync”.

Daarna zal Smart de voordelen van het gebruik van een samenwerkingsoplossing toelichten onder de titel “Lync Roomsystem – Collaboration in New Dimensions”. De evenementendag zal worden afgesloten door Westcon.