Waar het Sanremo Festival 2021 in streaming te bekijken

Het muziekfestival wordt van 2 tot 6 maart 2021 uitgezonden op Rai 1, maar wie het op pc’s, tablets en smartphones wil bekijken, kan dat ook: hier leest u hoe.

Het Sanremo Festival 2021 wordt van 2 tot 6 maart gehouden onder de artistieke leiding van Amadeus. In deze dagen onthult de productie alle details: van de zangers in de competitie tot de gasten van de verschillende avonden. Het zal een ander evenement worden dan andere jaren, ook vanwege de beperkingen in verband met Covid-19.

De eerste verandering houdt verband met de data: gewoonlijk wordt de kermis in februari gehouden, maar vanwege de pandemie is deze met een maand verschoven. Zoals elk jaar zal het ook in 2021 mogelijk zijn om het Festival niet alleen op tv te volgen op Rai Uno, maar ook in streaming via tablet, smartphone of pc. Dankzij het web kunnen zelfs degenen die niet in Italië zijn of geen televisie hebben, het evenement volgen of de afleveringen en de verschillende optredens in de komende dagen bekijken. Na het succes van vorig jaar zullen Amadeus en Fiorello terugkeren op het podium van het Ariston, met hen zullen er verschillende gasten zijn en natuurlijk de zangers (hier is de volledige lijst van zangers in de wedstrijd). Hier dus waar je Sanremo 2021 in streaming en andere details kunt bekijken.

Waar Sanremo 2021 in streaming

Sanremo kun je in streaming bekijken op RaiPlay, het publieke tv-platform. De dienst is toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding. Het kan worden bekeken vanaf een pc door naar het gedeelte “Festival di Sanremo” van de website te gaan.

Het is al mogelijk om een aantal exclusieve content te bekijken, waaronder clips van de zangers die hun liedjes presenteren.

RaiPlay is ook een downloadbare app voor Android en iOS, die kan worden geïnstalleerd op smartphones, tablets en zelfs smart-tv’s. Door de app te downloaden hebt u toegang tot de volledige streamingcatalogus en kunt u die op elk scherm bekijken. U kunt zich ook gratis registreren om andere voordelen te krijgen, zoals inhoud aan uw lijst toevoegen of inhoud op aanvraag bekijken. De logica van Raiplay is vergelijkbaar met die van Sky Go.

Dus voordat het festival begint kun je het in je favorieten zetten zodat je het meteen kunt vinden zonder de interne zoekactie te hoeven doorlopen. Daarnaast heeft RaiPlay veel content voor degenen die de emoties van de afgelopen edities willen herbeleven: van Sanremo 1970 tot Sanremo Story, een documentaire over de momenten die de geschiedenis van de show hebben gemaakt.

Natuurlijk kunnen degenen die het festival op tv willen zien, op prime time verbinding maken met Rai Uno, de officiële tijden zullen in de eerste dagen bekend worden gemaakt. Maar wat zijn de interessantste nieuwigheden van Sanremo 2021?

Sanremo 2021: let the show begin

Gezien het succes van vorig jaar is de artistieke leiding voor 2021 ook in handen van Amadeus, die met Fiorello terugkeert op het podium van Ariston. Naast hen zijn er twee vaste gasten: Ibrahimovic en Achille Lauro. Tijdens de persconferentie op 9 februari zijn nog andere gasten aangekondigd: Ornella Vanoni, Alessandra Amoroso en Negramaro.

Het is nu dus alleen nog maar afwachten: het Festival is nog maar een paar weken weg, maar de organisatoren en artistieke leiding beloven een “groot spektakel”.