Microsoft Edge: wat verandert er met de nieuwe versie

Microsoft Edge 94 arriveert in het ontwikkelaarskanaal. Het is de eerste stap naar een stabiele release, en het is ook degene waarmee je een kijkje kunt nemen naar wat er nieuw is

Microsoft Edge is de standaard webbrowser op Windows 10 en de recente Windows 11-release die het voor elkaar heeft gekregen dat mensen er meer van houden dan van zijn voorganger, Internet Explorer. Edge heeft onbetwistbare kwaliteiten op het gebied van snelheid en stabiliteit, en heeft veel Windows-gebruikers voor zich gewonnen.

Microsoft werkt zijn browser voortdurend bij om de verdiensten te verbeteren en de gebreken weg te werken, en er komt binnenkort een nieuwe versie, nummer 94. Microsoft Edge 94 is, zoals alle updates voordat ze worden vrijgegeven, doorgegeven aan het ontwikkelaarskanaal; de verhuizing geeft ons een manier om erachter te komen welke nieuwe functies kandidaten zijn om op de stabiele versie te komen, de versie voor iedereen, die op dit punt binnen korte tijd zou kunnen worden vrijgegeven. Edge 94 verbetert de Immersive Reading Tool en Hover Tabs, voegt een pagina toe gewijd aan toegankelijkheidsfuncties, en meer.

Nieuwe functies voor Immersive Reading Tool

De Immersive Reading Tool is een functie die de gebruiker de mogelijkheid biedt om content zonder afleiding te lezen, waarbij de gebruiker zich uitsluitend concentreert op wat er wordt gelezen en vervolgens afbeeldingen, filmpjes of andere elementen die zich op de pagina bevinden en de lezer kunnen afleiden, terzijde schuift. Daarnaast kunt u elementen als de pagina-achtergrond (warmer of koeler), het lettertype en de lettergrootte aanpassen.

Met Microsoft Edge 94 komt een nieuwe optie om de grootte van tekstkolommen aan te passen. De invoer om dit te doen is geplaatst in de tekstvoorkeuren en u kunt kiezen uit drie verschillende instellingen: smal, medium of breed.

Nieuw voor Hibernate Tabs

Hibernate Tabs is een functie voor degenen die een computer hebben met weinig bronnen, meestal die met componenten van meer dan een paar jaar oud, of degenen die niet onnodig bronnen willen verspillen, misschien om de autonomie van een laptop te behouden. Suspend Tabs” zet de geopende tabbladen in Edge die op dat moment niet van belang zijn op “pauze” om het gebruik van rekenkracht en geheugen te verminderen en zo de prestaties van de computer te verbeteren.

Het werkt allemaal door een tijdsinterval te selecteren waarna de intelligentie van Edge die tabbladen als inactief moet beschouwen, om ze vervolgens op te schorten en de opwaartse spiraal van hulpbronnenbesparing in gang te zetten. Momenteel is het minimum tijdsinterval 5 minuten, maar met Microsoft Edge 94 zult u kunnen starten vanaf een minimum tijd van slechts 30 seconden. Dit kan worden geselecteerd via Instellingen – Systeem – Prestaties optimaliseren – Inactieve tabbladen na de opgegeven periode opschorten.

Het onderdeel Toegankelijkheid

Zoals hierboven vermeld, introduceert Microsoft Edge 94 een speciale pagina met Toegankelijkheidsinstellingen, zodat u al uw toegankelijkheidsgerelateerde functies en instellingen op één virtuele plek kunt hebben. De nieuwe functie wordt weergegeven in het onderste gedeelte van de instellingen, net boven Over Microsoft Edge.

Microsoft Edge 94 komt begin september in het bètakanaal en zal in de tweede helft van de maand in een stabiele versie verschijnen.