Waar is Nomadland te zien, de bekroonde film bij de Oscars van 2021

De film won drie van de belangrijkste beeldjes en wekte daarmee de nieuwsgierigheid van het publiek: maar waar gaat Nomadland over en waar kun je hem in Italië zien?

Nomadland is de film die zegevierde bij de Oscars van 2021 en drie van de belangrijkste prijzen in de wacht sleepte. De film won niet alleen Beste Film, maar ook Beste Regisseur, die naar Chloé Zhao ging, en Beste Actrice in een Hoofdrol voor Frances McDomand. De prestatie schreef om verschillende redenen geschiedenis.

Chloé Zhao is de tweede vrouw in de Oscargeschiedenis die de prijs voor Beste Regisseur in ontvangst mag nemen en de eerste van Aziatische afkomst. De film is geproduceerd door Searchlight Pictures en ging in 2020 in première, met onmiddellijke bijval. De erkenning van de Academy is slechts de laatste in een lijst van echt prestigieuze prijzen: de film zegevierde bijvoorbeeld ook op de Golden Globes, waar hij won in de categorieën Beste Dramafilm en Beste Regisseur, en won de Gouden Leeuw voor Beste Film op de laatste editie van het Internationaal Filmfestival van Venetië. In afwachting van de heropening van de zalen kan de film worden bekeken op het Star-kanaal van Disney +. Hier is waar het over gaat en wanneer het uitkomt op streaming.

Waar gaat Nomadland over: de plot

Nomadland is gebaseerd op het boek “Nomadland” van Jessica Bruder. An investigative story”, gepubliceerd door Edizioni Clichy.

Hoofdrolspeelster is Frances McDormand, tweevoudig Oscar-winnares, die de rol speelt van Fern, een vrouw die na de economische ineenstorting van haar bedrijfsstadje op het platteland van Nevada (hier zijn de locaties van de film) in haar busje op zoek gaat naar een leven ver weg van het conventionele.

De film verhaalt over de zwerftochten van de vrouw door de grenzeloze landschappen van de Verenigde Staten, gebieden die ver verwijderd zijn van de chaotische en overvolle metropolen. Het verhaal is het echte verhaal van veel mensen, vooral ouderen, die Amerika doorkruisen tussen de ene onzekere baan en de andere. De cast bestaat verder uit echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells, Fern’s mentoren en reisgenoten.

Frances McDormand is bijzonder gehecht aan dit project, waarvan zij ook coproducent is, samen met Peter Spears, Dan Janvey, Mollye Asher en regisseur Chloé Zhao zelf, die ook de montage voor haar rekening nam.

Dit is de derde openlijke indiefilm van de regisseur, en binnenkort zullen we een heel andere film in de bioscopen zien: The Eternals (The Eternals), het nieuwe getekende werk van het Marvel Cinematic Universe dat naar verwachting in november 2021 in de bioscopen zal debuteren. Het ontvangen van de 2021 Academy Awards was de kers op de taart van een carrière in de lift.

Waar is Nomadland te zien

Vanwege de anti-covidobeperkingen is nog niet bekend wanneer de film in de bioscopen komt, die in veel regio’s nog niet weer open kunnen. In regio’s waar de bioscopen open zijn, is de datum voor de première 29 april in de bioscoop.

Diegenen die de film liever via streaming bekijken, zullen moeten wachten tot 30 april, wanneer Nomadland wordt uitgebracht op Disney+’s Star-kanaal, zonder extra kosten voor alle abonnees.