Hoe de Giro d’Italia 2017 in streaming te bekijken

Wielerfans kunnen de livestreaming van de Giro d’Italia 2017 ook op pc en smartphone volgen en niet alleen op tv. Dit is hoe

De Giro d’Italia, die nu zijn 100e editie beleeft, is een van de belangrijkste sportevenementen in Italië geworden. Sinds de eerste edities is er veel veranderd, maar één ding is onveranderd gebleven: de passie van de mensen. Dankzij de technologie kunnen de fans de etappes van de Giro d’Italia nu ook via streaming volgen, op de onlineplatforms van Rai en Eurosport.

Voor de 100e editie van de Giro d’Italia heeft het organisatiecomité het groots aangepakt: de etappes zullen het schiereiland in de lengte en de breedte doorkruisen, waarbij Sardinië (startplaats) en Sicilië (met de eerste aankomst bergop op de Etna) worden aangedaan. Er zijn vijf etappes van de 2017 Giro d’Italia die worden beschouwd als hooggebergte, met het peloton dat de Stelvio (Coppi piek), de Santuario di Oropa (Pantani piek) en de Mortirolo (Scarponi piek) beklimt. Fans kunnen de etappes van de 2017 Giro d’Italia ook volgen in gratis streaming op de website van Rai, die voor de 100e editie meer dan tweehonderd uur live verslaggeving heeft gepland.

Hoe volg je de Giro d’Italia in gratis streaming op Rai

Het eerste grote nieuws van de 2017 Giro d’Italia komt rechtstreeks van Rai. Voor de 100e editie heeft de staatstelevisie besloten de roze race over te brengen van Rai 3 naar Rai 2. Fans zullen de aankomst van alle 21 etappes live kunnen volgen, met de klassieker Processo alla Tappa en alle grondige reportages die Rai in de loop van de dag zal maken. Wielerfans zullen geen seconde missen van de strijd tussen de favorieten van de Giro d’Italia 2017, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana. Maar op de lijst van starters staan ook andere renners die voor de Maglia Rosa zullen strijden: T.J. Van Garderen, Kruijswijk (vorig jaar kwam hij heel dicht bij een verrassende Giro d’Italia overwinning), Thibaut Phinot en Bauke Mollema. Om de Giro d’Italia 2017 in gratis streaming te volgen, kunt u verbinding maken met het Raiplay platform en afstemmen op Rai 2. Op hetzelfde platform zal het ook mogelijk zijn om de Processo alla Tappa en de diepgaande verslagen van RaiSport + te bekijken.

Hoe kijk je de Giro d’Italia in streaming op Eurosport

Afnemers van het satellietplatform van Sky krijgen nog één kans om de Giro d’Italia 2017 in streaming te bekijken. Op het SkyGo-platform is Eurosport beschikbaar, een kanaal dat de “roze race” live zal uitzenden. Aan de microfoon staat zoals altijd Riccardo Magrini die de fans zal begeleiden langs de 21 etappes van de Giro d’Italia 2017. Om de etappes in streaming op Eurosport te volgen, moet u een abonnement hebben op het sportpakket van Sky en vervolgens verbinding maken met SkyGo en afstemmen op het sportkanaal.