Zo laadt u PostePay op

Postepay opladen gaat snel en eenvoudig, altijd en overal. Om tegemoet te komen aan de behoeften van de vele klanten die voor deze kaart hebben gekozen, heeft Poste Italiane verschillende oplossingen ontwikkeld die beschikbaar zijn via apps, computers of zelfs persoonlijk, in postkantoren of erkende verkooppunten.

Postepay by Poste Italiane kan in alle postkantoren worden aangevraagd, tegen betaling van een uitgiftekost en een jaarlijkse vergoeding, afhankelijk van het type Postepay (standaard of Evolution) met de beschikbaarheid van een IBAN dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt om uw salaris te crediteren. Voor degenen die terughoudend zijn om online aankopen te doen, kan dit een keuze zijn om te overwegen: de transacties zijn veilig, dankzij het Web Security-systeem van Poste Italiane dat in overeenstemming is met de Europese richtlijn inzake betalingsdiensten, en dankzij het gebruik van informatiemeldingen en waarschuwingen is het mogelijk om alle verrichtingen die met de kaart zijn uitgevoerd te volgen en is het altijd mogelijk om het Poste Pay-tegoed te controleren. Er is ook IoStudio PostePay, speciaal voor minderjarigen die nog studeren.

Postepay: opladen via Postepay App

Postepay opladen via App is eenvoudig, zowel vanaf iOS als Android smartphones en tablets. Herladen kan op twee verschillende manieren: u kunt geld overmaken van de ene geregistreerde kaart naar de andere, ofwel uw eigen kaart ofwel die van een derde, of u kunt herladen met een betaalkaart uit de belangrijkste circuits, d.w.z. Visa, Visa Electron, MasterCard en VPay.

Op dezelfde manier en met dezelfde applicatie is het ook mogelijk om het saldo en de transactielijst van uw kaart te controleren.

Postepay: herladen via de BancoPosta App

Downloaden van de BancoPosta App, beschikbaar voor Apple of Android, maakt het mogelijk om uw Postepay-kaart of die van een ander op twee verschillende manieren te herladen. De eerste is, wederom, door geld over te maken van een Postepay met de naam Postepay naar een andere; de tweede is voor houders van een BancoPosta-rekening met een actieve thuisbankierservice.

Om de BancoPosta App te gebruiken om uw Postepay op te waarderen, moet u het telefoonnummer van de SIM-kaart die u gebruikt aan uw rekening koppelen.

Postepay: opwaarderen vanaf de websites van Poste Italiane

Als u eenmaal toegang hebt tot poste.it of postepay.Het is mogelijk om uw Postepay op drie verschillende manieren op te waarderen: door uw BancoPosta-rekening te debiteren via thuisbankieren, door een overschrijving van de ene naar de andere Postepay op naam of, op de site postepay.it, met een betaalkaart van Visa, Visa Electron, MasterCard of Vpay.

Postepay: herladen in het postkantoor

Het enige wat u hoeft te doen, is naar een postkantoor te gaan en een Postepay-kaart aan te vragen. U kunt contant betalen, met een Postamat Maestro-kaart of een andere kaart die geschikt is voor Bancopost. Net als bij de apps kunt u in het postkantoor ook geld overmaken van de ene Postepay-kaart naar de andere.

Postepay: herladen bij andere verkooppunten

Als u geen app hebt en de postkantoren ver weg of gesloten zijn, kunt u bij tabakswinkels en aangesloten verkooppunten van het netwerk Lottomatica Servizi herladen door de winkelier een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort) en een van de door de Agenzia delle Entrate afgegeven fiscale codekaarten of de regionale gezondheidskaart te overhandigen. Zonder de vereiste documentatie is het niet mogelijk om verder te gaan.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het bij verkooppunten mogelijk is om uw eigen kaart of die van een derde op te waarderen voor een minimumbedrag van 1 euro tot 997,99 euro per transactie.

Postepay: opwaarderen bij Postamat-automaten

Ook bij de Postamat-automaten, dat wil zeggen de geldautomaten van de groep, kunt u Postepay-kaarten opwaarderen. Om de operatie uit te voeren, moet u een andere Postepay- of BancoPosta-kaart bij u hebben, of een betaalkaart die behoort tot de circuits Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro of Vpay.

Postepay: thuis opladen

Postepay kan ook thuis worden opgeladen, door deze dienst aan te vragen bij de erkende postbodes van Poste Italiane. Om deze dienst aan te vragen, die beschikbaar is tegen het normale herlaadtarief, belt u het Poste Italiane Contact Centre op 803.160 of vult u het formulier op de website van het bedrijf in om een afspraak bij u thuis of op kantoor aan te vragen.

Voor de betaling heeft Poste Italiane niet alleen Postepay en Postamat, maar ook debetkaarten van het Maestro-circuit kunnen gebruiken.

Postepay: herladen vanaf BPM-rekeningen

Postepay-houders met een lopende rekening bij een bank van de BPM-groep kunnen hun Postepay-kaart ook rechtstreeks vanaf hun computer of app herladen. Door in te loggen op uw thuisbankrekening kunt u de aanvraag uitvoeren, hetzij op uw eigen kaart, hetzij op een kaart van een derde partij.

Postepay: opwaarderen via PayPal

Door PayPal kunt u met weinig moeite geld overmaken naar een Postepay-kaart, zodra u uw PayPal-rekening aan uw kaart hebt gekoppeld. Om op te laden, zodra u bent ingelogd, klikt u op Portemonnee en vervolgens op Geld overmaken; zodra u de bestemmingskaart hebt geselecteerd, stelt u het bedrag in en klikt u op Bevestigen.