Hoe controleert u uw PostePay krediet

Wilt u het saldo van uw PostePay kaart weten? Er zijn verschillende manieren: postkantoor, app, officiële website en zelfs de procedure zonder uw PIN-code te kennen

Het PostePay-krediet controleren betekent controleren hoeveel geld er beschikbaar is op de prepaidkaart van Poste Italiane: het is een van de meest voorkomende handelingen, omdat u zo kunt zien hoeveel geld u nog kunt uitgeven. Deze controle wordt voornamelijk uitgevoerd voordat u een aankoop doet online of in een winkel.

De procedures die u in dit artikel vindt, zijn van toepassing op alle soorten kaarten: normale PostePay, PostePay Connect, PostePay IoStudio en PostePay Evolution. Om de verificatie uit te voeren is het niet nodig een smartphone te hebben, u kunt naar een postkantoor of een geldautomaat Postamat gaan en de PIN-code van de kaart invoeren. Als u de procedure wilt versnellen, kunt u de online voorbehouden zone raadplegen of de Postepay-app downloaden. Kortom, er zijn veel procedures, en er is ook een oplossing voor degenen die hun PIN-code niet kunnen onthouden. Hier vindt u alle beschikbare alternatieven.

Het achterhalen van uw PostePay-krediet

De eerste manier om uw PostePay-krediet te achterhalen is door naar een van de vele Postamat-automaten in de buurt te gaan. Steek uw kaart in, volg de instructies op het scherm en vraag om het saldo. Voordat u het bedrag weet, moet u natuurlijk eerst uw PIN-code invoeren. Deze code is essentieel om deze en al uw informatie vertrouwelijk te houden, inclusief de mogelijkheid om geld op te nemen.

Of u kunt naar een postkantoor gaan en uw PostePay laten zien. Deze dienst wordt gratis aangeboden aan alle klanten van Poste Italiane. In dat geval moet u naast de pincode ook uw identiteitsbewijs overleggen.

Bezoek uw PostePay-saldo online

Als u een account hebt op de officiële website van Poste Italiane, waar u ook online rekeningen kunt betalen, dan kunt u uw tegoed vanaf uw apparaat bekijken. Dit is zeker een snellere operatie dan de vorige. Het saldo kan namelijk overal en altijd worden geraadpleegd, zolang u maar toegang hebt tot het netwerk.

Als u nog geen eigen profiel hebt, neemt de registratie slechts enkele minuten in beslag: het enige wat u nodig hebt, zijn uw persoonlijke gegevens en uw belastingcode, evenals uw kaartgegevens. Zodra u bent ingelogd met uw inloggegevens, moet u naar de PostePay-pagina gaan. Hier, na het klikken op de Login knop, selecteer de kaart en controleer vervolgens uw tegoed. Het systeem toont zowel het beschikbare saldo als het rekeningsaldo. U kunt uw tegoed ook controleren op de PostePay-app, die beschikbaar is voor zowel iPhone als Android-systemen. De app toont uw saldo op het beginscherm, evenals uw inkomende (in groen) en uitgaande (in rood) bewegingen. Als er meer dan één PostePay gekoppeld is aan dezelfde Poste Italiane-rekening, moet u met uw vinger naar rechts scrollen om de verschillende tegoeden voor elke kaart te bekijken.

PosteMobile-klant? Zo controleert u uw PostePay-tegoed

Als u een telefooncontract hebt met PosteMobile, kunt u het tegoed van uw kaart ook op een andere manier controleren.

U kunt de informatie via sms ontvangen, maar alleen als u uw telefoonnummer aan de kaart hebt gekoppeld. Zodra u dit hebt gedaan, gaat u naar de SIM-instellingen en selecteert u de optie Geld controleren. Na enkele minuten ontvangt u een sms met het totaalbedrag op uw kaart.

Weten wat uw PostePay-krediet is zonder uw pincode te kennen

Als u de pincode van uw kaart kwijt bent, belt u het gratis nummer dat alleen voor PostePay-klanten is bestemd: 800.00.33.22. Zo kunt u rechtstreeks met een operator spreken voor hulp en om uw geheime code te achterhalen. Tijdens het gesprek zal de operator u vragen naar uw fiscale code en een identiteitsbewijs, alsook naar een adres waarnaar u uw nieuwe PIN-code op papier kunt opsturen.

De operatie laat u uiteraard niet toe uw oude PIN-code te kennen, maar bezorgt u wel een nieuwe die rechtstreeks bij u thuis wordt afgeleverd. De oude zal worden geannuleerd om een hoog veiligheidsniveau te handhaven en eventuele diefstal van geld uit uw PostePay te voorkomen. Pas na ontvangst van de nieuwe PIN-code zal het mogelijk zijn toegang te krijgen tot alle aan de prepaidkaart verbonden diensten, met inbegrip van het beschikbare krediet.