Als u van de serie van Zerocalcare hield, kunt u hier de film bekijken

Fans van de serie Strappare lungo i bordi van Zerocalcare mogen de film La profezia dell’armadillo niet missen: hier is waar hij over gaat en waar u hem kunt streamen

Een animatieserie in 6 afleveringen die de angsten en hoop van een hele generatie volgt. Strappare lungo i bordi van Zerocalcare is in een paar dagen tijd de meest bekeken cultserie op Netflix in Italië geworden, en overtreft daarmee zelfs Red Notice en Squid Game.

Achter het grote succes van Strappare lungo i bordi zit de creativiteit en vaardigheid van Michele Rech, de striptekenaar die bekend staat als Zerocalcare, die is geboren in Cortona maar opgroeide in de wijk Rebibbia in Rome. Zijn tekenstijl doet denken aan Japanse animatie, maar de trekken van zijn personages zijn nu zeer herkenbaar. Zijn verhalen worden gekenmerkt door ironie, sarcasme, eerlijkheid en zelfs een uitgesproken Romeins accent, maar bovenal door zijn vermogen om de wereld te vertellen zoals die is, op een eerlijke en transparante manier. Voor wie de zes afleveringen van Strappare lungo i bordi in één ruk heeft bekeken en meer wil weten over het verhalende universum van Zerocalcare, is La profezia dell’armadillo de film die hij moet zien. Hier is waar Zerocalcare’s film over gaat en waar je hem kunt bekijken in streaming.

The Armadillo Prophecy: What it’s about

The Armadillo Prophecy is niet alleen een film van Zerocalcare, maar ook zijn eerste stripboek dat in 2011 verscheen. De hoofdpersoon van de film is Zero zelf, een jonge cartoonist uit Rebibbia die van losse baantjes leeft, zijn dagen doorbrengt met zijn jeugdvriend Secco en zijn moeder bezoekt. Wanneer hij naar huis terugkeert, wacht zijn geweten hem op in de vorm van een gordeldier, waarmee hij onwerkelijke gesprekken voert.

De film opent met het tragische nieuws van de dood van Camille, een schoolvriendin en zijn eerste liefde. Dit dwingt hem zijn leven een andere wending te geven en de onzekerheden en angsten van zijn generatie onder ogen te zien, die worstelt om haar plaats in de wereld te vinden, die bestaat uit onzekerheid en moeilijkheden, zelfs voor de meest verdienstelijke.

De weefsels van Zerocalcare’s films en series

Diegenen die de films La profezia dell’armadillo en de serie Strappare lungo i bordi hebben gezien, zullen de overeenkomsten niet ontgaan. In beide werken, net als in zijn graphic novels, vertelt Zerocalcare zijn verhalende unverse die bestaat uit zijn levenslange vrienden, zoals Sarah en Secco, zijn moeder, geportretteerd als Lady Cocca, en het gordeldier, die in de Netflix-serie de stem aanneemt van Valerio Mastandrea.

De plot van de serie is deels gebaseerd op die van de film. In Strappare lungo i bordi verwerkt Zero het verdriet om het verlies van zijn vriendin Alice, die in de film Camille heette, door een pijnlijke reis te maken met zijn levenslange vrienden. Twee werken die, met elkaar verweven, een narratieve cirkel lijken te willen sluiten rond een gebeurtenis die de striptekenaar sterk heeft geraakt.

The Armadillo Prophecy: where to see it

De film, televisieserie en het boek zijn met elkaar verbonden in het vertellen van een verhaal dat Zerocalcare zeer na aan het hart ligt. Wie van de tv-serie op Netflix hield, zal ook genieten van de film La profezia dell’armadillo, die beschikbaar is in streaming op Amazon Prime Video.

Mis La profezia dell’armadillo niet: abonneer u op Prime Video en bekijk de film van Zerocalcare

Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht op Amazon en/of andere e-commercesites. In geval van aankoop via een van de op de pagina aanwezige links, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of van de andere genoemde e-commerce. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.