Disney+: hoe je films op meerdere apparaten tegelijk kunt bekijken

GroupWatch laat je samen content kijken en er met vrienden in real time commentaar op geven vanaf je apparaat. Hier is hoe het werkt

Na Netflix en andere streamingplatforms lanceert Disney + een functie die is ontworpen om films, tv-series en andere inhoud tegelijkertijd te bekijken op meerdere apparaten die behoren tot verschillende profielen. De functie heet GroupWatch en stelt gebruikers in staat om hun inhoud te delen met andere accounts die geabonneerd zijn op de dienst.

GroupWatch is ideaal voor deze tijd van het jaar, wanneer mensen vaak gedwongen zijn om weg te blijven van vrienden en familie om de anti-coupon regels te volgen. Het starten van de functie is heel eenvoudig, want je hoeft alleen maar een link te delen om samen inhoud te gaan bekijken. Maar de echte bonus is dat GroupWatch gebruikers in staat stelt emoticons uit te wisselen tijdens het kijken. Deze verschijnen op het scherm van alle apparaten en maken de ervaring nog boeiender en interactiever. Op dit moment is de functie in sommige delen van de wereld al beschikbaar, maar je zult nog even moeten wachten voordat je hem in Europa ziet. In de tussentijd is het echter handig om erover te leren, zodat je voorbereid kunt zijn.

Hoe gebruik je Disney+ GroupWatch

Jerrell B Jimerson, SVP Product Manager bij Disney+ presenteerde de functie aan het publiek en was verheugd dat het gebruikers in staat zal stellen om een nog leukere en meer boeiende ervaring te hebben. “GroupWatch zal mensen in staat stellen om veilig met elkaar in contact te komen en samen Disney+ verhalen te bekijken vanuit het comfort van hun bank.”

Om de functie te gebruiken, selecteer je simpelweg content van het platform. Op het scherm waar de voorbeeldafbeelding wordt getoond, staan knoppen net onder de titel: naast de knop Afspelen, de knop om de titel aan uw Lijst toe te voegen en de knop om de inhoud naar uw apparaat te downloaden, is er nu ook een GroupWatch-pictogram.

Klik erop vanaf elk apparaat en u krijgt onmiddellijk een link die u kunt doorsturen naar de persoon met wie u de show wilt bekijken, op voorwaarde dat die geabonneerd is op de dienst. Er kunnen maximaal 6 gebruikers worden uitgenodigd. Uitnodigingen moeten worden gemaakt vanaf de mobiele telefoon of de webversie, en de uitgenodigde personen kunnen de content bekijken vanaf elk compatibel apparaat, inclusief smart-tv’s.

De ontvanger hoeft dan alleen maar op de link te klikken en deze te starten om de content te bekijken. De functie maakt het mogelijk te pauzeren, een scène te bekijken of bepaalde delen over te slaan: al deze acties worden geactiveerd voor de hele groep kijkers. Wanneer de video stopt, wordt de persoon die besloot die actie uit te voeren, op het toestel getoond. Bijvoorbeeld: ‘Giulia heeft de video gepauzeerd’.

Disney +: hoe interactie met GroupWatch

GroupWatch is niet alleen gemaakt om tegelijkertijd een film of tv-serie te bekijken, maar ook om interactie tussen gebruikers aan te moedigen.

In feite kunnen mensen, terwijl ze voor het scherm zitten, in real time emoticons uitwisselen. Om dit te doen, gaan ze naar het emoticon-gedeelte van de app en kiezen ze een eenvoudige Like of een verdrietig, boos, verliefd, bang of verbaasd gezicht. De emoji lijken veel op Facebook-reacties.

De functie werd aanvankelijk op 10 september in Canada gelanceerd en bereikte de week daarna Australië en Nieuw-Zeeland. Het toestel zal vanaf nu geleidelijk beschikbaar komen in de VS, terwijl we nog een paar weken zullen moeten wachten om het op Europese toestellen te zien, en dus ook in Italië.