Telegram, nu kun je zelfvernietigende foto’s en video’s versturen

Beschikbaar op zowel Android als iOS, met de nieuwe versie van Telegram kun je getimede foto’s en video’s versturen. Zo doe je dat

Telegram heeft zojuist een functie gelanceerd die de veiligheid van zijn gebruikers verder zal verbeteren. De instant messaging app, die zich als een van de eerste stukjes software richt op end-to-end encryptie, gaat gebruikers in staat stellen zelfvernietigende afbeeldingen en video’s te versturen.

Naast de al populaire Secret Chats, waarbij je een timer kunt zetten op berichten (waarna de tekst automatisch wordt verwijderd), kunnen Telegram -abonnees met de nieuwste update zelf bepalen of ze foto’s en filmpjes met een beperkte duur doorsturen naar privégesprekken. En dat is nog niet alles. Versie 4.2, die zowel in de Android store als op de digitale markt van Apple werd geïntroduceerd, bevat nog andere verbeteringen. Telegram heeft in feite de foto-editor veranderd, waardoor afbeeldingen sneller kunnen worden bewerkt en verzonden. De nieuwe update bevat ook een functie genaamd ‘Bio’, waarmee gebruikers meer informatie aan hun profiel kunnen toevoegen.

Hoe getimede afbeeldingen en video’s te versturen

Telegram verandert zijn skin, inclusief de stickers, die in een grotere ruimte worden weergegeven. De meest interessante nieuwe functie is echter de zelfvernietigende video’s en afbeeldingen. Met de applicatie kunt u een tijdslimiet instellen voor multimedia-inhoud, waarna de berichten worden verwijderd uit de chat van de ontvanger. U hoeft alleen maar op het timerpictogram te klikken voordat u de foto of het filmpje doorstuurt naar een van uw gesprekken. Het beveiligingssysteem van Telegram kan alleen worden gebruikt in privéchats en niet in groepschats.